Last news in Fakti

28 Декември, 2023 11:40 2 166 3

Шок за Сакраменто в НБА

  • спорт

Младата надежда Мъри, титулярите Хъртър и Барнс, силната резерва Монк, надеждата от Евролигата Везенков, опитните Лайлс и Макгий, гардовете Елис и Мичъл и прочие с много слаб мач

Шок за Сакраменто в НБА - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Александър Везенков загуби със 113:130 от Портланд Трейл Блейзърс в НБА.

Портланд е с баланс 8-21, Сакраменто е със 17-12.

Поражението не е супер изненадващо, предвид домакинския фактор и добрата игра на гарда Анфърни Сиймънс, който забоде 29 точки за победителите, но пропусна началото на кампанията заради контузия.

Много неприятно за Сакраменто обаче е, че звездите Де'Аарън Фокс и Доматас Сабонис метафорично играха сами срещу Портланд.

Те вкараха 43 (Фокс) и 34 точки, овладяха 8 и 12 борби и дадоха 4 и 5 асистенции.

Всички други играчи на гостите вкараха общо 36 точки, направиха 20 борби и дадоха 16 асистенции.

Сакраменто използва ротация от 15 играчи. Везенков почти не допринесе за статистиката на тима срещу Портланд. Той се отчете с борба и асистенция.

Треньорът Майк Браун изглежда трябва да се насочи към зимни трансферни ходове, защото Сакраменто не изглежда като тим, който е готов за дълбок пробив в плейофите, пък разполага с един от най-силните центрове Сабонис и гард, който е сред суперзвездите при реализаторите в НБА Фокс. Младият Мъри също е сред най-основните играчи в "Лигата на извънземните".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор
    Аз сериозно си мисля, че Григор Димитров плаща да пишете за Везенков, за да не ни занимавате с него, че беше втръснал.

    Коментиран от #3

  • 2 Тренерът

    1 0 Отговор
    трябва да се насочи към зимни спортове а не към трансфери това хокей ли е или баскет.
  • 3 Ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    Тъпанар