Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 18:45 977 0

Страхотен Арсенал разгроми Уест Хем в дербито на Лондон (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • висша лига-
  • футбол-
  • уест хем

От своя страна тимът на Микел Артета за пореден път показа солидна игра и се изравни по точки с шампиона Манчестър Сити на втората позиция във временното класиране

Страхотен Арсенал разгроми Уест Хем в дербито на Лондон (ВИДЕО) - 1

Отборът на Арсенал записа изключителен успех срещу Уест Хем в лондонското дерби от 24-ия кръг на Висшата лига. „Артилеристите” разбиха своя противник като гост с 6:0, оставяйки го без победа от началото на годината.

От своя страна тимът на Микел Артета за пореден път показа солидна игра и се изравни по точки с шампиона Манчестър Сити на втората позиция във временното класиране. Лондончани обаче са с мач повече, което им отрежда третото място в таблицата.

Мачът на олимпийския стадион в Лондон започна с натиск за гостите от „Емиратс”. Футболистите на Микел Артета се настаниха трайно в половината на своя противник и още в първите минути успях да създадат суматоха в наказателното поле на домакините след центриране от корнер. До удар към вратата на Ареола обаче не се стигна. Още в 9-ата минута Алварес от състава на „чуковете” получи жълт картон за грубо нарушение.

Постепенно „чуковете” успяха да изнесат играта в по-редни позиции и започнаха да пресират своя противник, което доведе до грешки от страна на „артилеристите”. Джерад Боуен пробва да изненада Рая с далечен удар, който след рикошет не затрудни вратаря на Арсенал.

В 22-ата минута Арсенал стигна до добра възможност пред вратата на домакините. Буйако Сака получи отдясно и центрира много добре в наказателното поле, където Тросар бе оставен непопокрит. Белгиецът стреля, но над вратата.

Секунди по-късно отново Тросар бе центъра на изключителна ситуация за Арсенал. След ново нападение отдясно, този път топката бе центрирана от Мартинели, Кай Хаверц пропусна коженото кълбо за Тросар, който с бомбен шут от въздуха бе много близо до откриването на резултата. Ареола на вратата на „чуковете” обаче действа блестящо и с една ръка успя да избие в ъглов удар.

Следващата ситуация в срещата отново бе пред вратата на Уест Хем. Този път Мартин Йодегор реши да стреля с левия крак, но топката бе блокирана от Томаш Соучек и излезе в пореден ъглов удар за Арсенал.

Натискът на „артилеристите” все пак даде резултат след малко повече от половин час игра. След поредния корнер пред вратата на Ареола, топката бе центрирана на далечната греда, където Уилям Салиба се извиси над всички и с глава успя да я насочи в мрежата за 1:0.

Арсенал удари за втори път в 41-ата минута, когато гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Букайо Сака бе изведен зад отбраната на „чуковете” с дълъг пас, напредна в наказателното поле, където бе спрян непозволено от стража на Уест Хем, който получи и жълт картон.

Ситуацията бе дълго разглеждана за евентуална засада на Сака, но в крайна сметка такава нямаше.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби потърпевшия Сака, който не сгреши и прати вратаря в противоположния ъгъл, увеличавайки преднината на гостите.

Минута преди края на полувремето Арсенал до голяма степен реши всичко в спора, отбелязвайки трети гол. Той дойде след ново статично положение. Гостите стигнаха до свободен удар в близост до наказателното поле на домакините, от който Деклан Райс центрира перфектно в пеналта, където Габриел Магаляеш с глава успя да отклони топката във вратата. Груба грешка при позиционирането си направи Бен Джонсън, който покри засадата и позволи на Магаляеш да стреля от редовна позиция.

В продължението на първото полувреме крахът за домакините стана пълен. Леандро Тросар вкара с красив техничен удар, за да направи резултата 4:0, а точно в този момент феновете на домакините не издържаха на случващото се и демонстративно започнах да напускат трибуните.

Втората част логично започна в по-лежерно темпо, особено за тима гостите, които приеха играта в своята половина и действаха на контраатака. В 57-ата минута Букайо Сака можеше да вкара втория си гол в срещата, след като се разходи между отбраната на домакините, но ударът му с левия крак бе спасен с една ръка от Ареола.

Нищо обаче не успя да спре Сака в 62-ата минута, когато англичанинът заби нов гол във вратата на „чуковете”. Крилото получи пас от Мартин Йодегор, пое топката и след като с лекота финтира двама бранители на домакините, нагласи топката на левия си крак и не остави шансове на вратаря за 5:0.

Нещата за Уест Хем станаха катастрофални в 65-ата минута, когато Деклан Райс наказа бившия си клуб с фамозен гол. Топката бе подадена пред наказателното поле на Уест Хем, където Йодегор и Тросар не се разбраха и коженото кълбо мина между тях. Зад двамата играчи на Арсенал обаче дебнеше Райс, който отправи топовен шут за 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА