Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 22:30 1 411 1

Бивш голмайстор на Лудогорец официално подписа във Висшата лига

  • лудогорец-
  • игор тиаго-
  • висшата лига-
  • брентфорд-
  • футбол

Договорът на 22-годишния футболист влиза в сила от 1 юли и е за срок от пет години. В него има опция да бъде удължен и с още един сезон

 Бивш голмайстор на Лудогорец официално подписа във Висшата лига - 1

Бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго ще играе във Висшата лига от новия сезон. Бразилският голаджия официално беше представен като играч на Брентфорд. "Пчеличките" го купуват от настоящия му клуб Брюж.

Договорът на 22-годишния футболист влиза в сила от 1 юли и е за срок от пет години. В него има опция да бъде удължен и с още един сезон.

Специализираният портал Transfermarkt твърди, че сделката е на стойност 37 млн. евро. Разградчани запазиха процент от правата на бразилеца, поради което част от сумата ще влезе в касата на клуба.

Лудогорец привлече Игор Тиаго в началото на 2022 година от Крузейро. Нападателят вкара 21 гола за "орлите" в 55 мача, а през това лято беше трансфериран в Брюж. Нападателят направи фурор с екипа на белгийския гранд, като вкара 16 гола в 24 мача в Юпилер лигата до момента.

В Бренфорд бразилският голаджия ще трябва да замести Айвън Тони. Очаква се английският нападател да бъде продаден през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат иван

    2 0 Отговор
    уау ето това е трансфер