Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 17:20 1 087 0

Изненадващ ход на Барселона

  • шави ернандес-
  • барселона-
  • футбол-
  • договор-
  • жоан лапорта

Това е доста изненадващ ход от каталунците, тъй като миналия месец бившият халф обяви, че в края на сезона ще си тръгне и уточни, че е бил взел решението много по-рано и няма да го промени

Изненадващ ход на Барселона - 1

Ръководството на испанския шампион Барселона е предложило на своя наставник Шави Ернандес да остане начело на тима и през следващия сезон, твърди Diario Sport. Това е доста изненадващ ход от каталунците, тъй като миналия месец бившият халф обяви, че в края на сезона ще си тръгне и уточни, че е бил взел решението много по-рано и няма да го промени.

Сега обаче шефовете на „Камп Ноу“ са решили, че въз основа на обстоятелствата най-добре би било Шави да продължи да води отбора, а и по принцип има договор до лятото на 2025-а година. Отправеното неформално предложение към треньора е дошло от вицепрезидента Рафа Юсте, след като преди това е било съгласувано и с президента Жоан Лапорта.

Шави пое Барселона през ноември 2021-а година и изведе тима до шампионската титла в Испания през кампания 2022/2023. През настоящия сезон обаче „Блаугранас“ не са толкова убедителни и в момента са на осем точки от върха.

След като Шави обяви решението си да се оттегли, за поста му започнаха да се спрягат редица имена, сред които Ханзи Флик, Роберто Де Дзерби и Юрген Клоп. Клубът обаче има сериозни финансови проблеми, което със сигурност ограничава избора на евентуален нов треньор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА