Last news in Fakti

18 Януари, 2014 21:06 731 0

Рома с класика срещу Ливорно

  • рома-
  • ливорно-
  • серия а-
  • дестро

Римляни се утвърдиха на втората позиция

Рома с класика срещу Ливорно - 1
Снимка: БТА/ AP
Рома срази у дома аутсайдера Ливорно с класическото 3:0 в среща от 20-ия кръг на италианската Серия „А” и се доближи на 5 точки от лидера Ювентус, който е с мач по-малко и по-късно тази вечер приема Сампдория. 
 
„Римските вълци” доминираха напълно на „Олимпико” и поведоха още в 6-ата минута, когато Жервиньо асистира на Матия Дестро, който бе точен за 1:0. Превъзходството на домакините бе материализирано още веднъж до края на първата част и това се случи в 36-ата минута, когато холандският национал Кевин Строотман се разписа за 2:0. 
 
След почивката картината на терена не се промени особено, а Рома наказа съперника си с още едно попадение, което падна в 79-ата минута, а негов автор стана Адем Ляич, оформил крайното 3:0. До края на мача не се случи нищо интересно и „вълците” заслужено спечелиха трите точки. 
 
С успеха си Рома събра 47 точки и се утвърди на втората позиция във временното класиране. Ливорно е на предпоследната 19-а позиция с 13 пункта. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА