Last news in Fakti

29 Март, 2024 21:06 2 174 11

Левски срази Славия

  • левски-
  • славия-
  • футбол

Поредното издание от най старото столично дерби предостави страхотно шоу

Левски срази Славия  - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи Славия с 2:0 в двубой от 26-ия кръг в efbet Лига. Поредното издание от най старото столично дерби предостави страхотно шоу.

Седем минути преди края на първата част Рикардиньо вкара превъзходно попадение, след като получи топката и с удар от дистанция матира Светослав Вуцов.

В края на полувремето бе отсъдена и дузпа след нарушение срещу Рикардиньо, но ВАР привика Радослав Гидженов и се оказа, че именно бразилецът е бил в засада малко по-рано в същата атака.

През втората част гостите създадоха доста положения, но изравнителен гол така и не падна.

Вместо това в добавеното време Джавад Ел Джемили се пребори, топката стигна до Марин Петков, който сложи точка на спора.

В класирането "сините" остават четвърти, но вече с 51 точки. "Белите" пък са на 11-ата позиция с 29 пункта.

Още в следващия кръг за Левски предстои голямото дерби с ЦСКА, а Славия приема Пирин.

Още в третата минута След пряк свободен удар изпълнен на късо се стигна до възможност пред Патрик-Габриел Галчев. Крайният бранител на "сините" шутира в близкия ъгъл, но Вуцов спаси. Секунди по-късно и Евертон Бала тества рефлекса на стража на Славия, като той се справи и при тази ситуация.

След четвърт час игра домакините натиснаха и в две поредни атаки създадоха опасности. Първо Патрик Мислович излезе на добра позиция и стреля във вратаря, а след това и Ел Джемили нахлу в нахазателното поле, за да бъде спрян отново от Вуцов.

В средата на полувремето Марин Петков получи топката в наказателното поле, Емил Мартинов посегна за топката и играчът на Левски падна на земята. Последваха претенции за дузпа от лагера на "сините", но такава не бе отсъдена, а ВАР също не видя явна и очевидна грешка.

Малко по-късно Чунг До се хвърли в краката на Марин Петков точно преди той да отправи удар. От повторенията се видя, че контакт имаше, но Радослав Гидженов остана безмълвен.

В 30-ата минута Славия показа зъби в офанзивен план. Тогава Владимир Николов се справи с двама противникови футболисти и отправи много мощен изстрел. Той обаче премина над вратата на Пламен Андреев.

Осем минути по-късно Левски вкара важното първо попадение в срещата. Домакините опитаха атака през центъра, която премина през Охене и Мислович, за да достигне до Рикардиньо. Бразилецът отправи безпощаден шут от дистанция и вдигна трибуните на крака.

Малко преди почивката се разигра много интересна ситуация пред вратата на Славия. След грешка от "белите" се стигна до опасност, която завърши с нарушение на Венцислав Керчев срещу Рикардиньо. Всичко се разигра в наказателното поле, което принуди съдията да посочи бялата точка.
ВАР обаче привика Радослав Гидженов, защото още в зародиша на атаката централният нападател на Левски беше в нередовна позиция. Той посегна към топката и я отклони много леко. Реферът заедно със страничният съдия Иво Колев гледаха заедно положението и прецениха, че трябва да бъде отсъдена засада.

След почивката гостите не се забавиха и в 48-ата минута бяха близо до изравняването. Емил Стоев получи топката на десния фланг. Играчът с номер 7 се огледа, но завърши сам нападението. Ударът обаче беше неточен.

Славия все пак намери как да прати топката зад Пламен Андреев. Това направи Мартин Сораков, но попадението бе отменено за засада на Иван Минчев малко преди това.

Дванайсет минути преди края Тони Тасев отправи хубав удар от малък ъгъл, но Пламен Андреев се намеси по впечатляващ начин. Секунди след това и Мартин Сораков стрля, но неточно.

В заключителните минути Билал Бари получи шанс да се разпише, но нападателят не успя да намери начин това да се случи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 софиянец

    13 12 Отговор
    Славия бе по-добър отбор. Отмениха чист го на Сораковл, съдията свиреше за "отбора на народа". Отборъът на милицията.Отборът на всички власти. Фаулове, корнери, засади-всичко бе свирено в полза на милицията.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 измишльотини

    13 8 Отговор
    Откъде пък го измислихте това "срази". Нищо не са сразили, имаха късмет.
  • 3 Кико

    2 2 Отговор
    Оня с джендърското име тъпите коментатори можеха просто да му казват фамилията.
  • 4 Сандо

    12 2 Отговор
    Левски показаха - особено през второто полувреме - как не трябва да се играе футбол.Този мач трябва да се изучава по курсове,лекции,семинари и практически занятия като пример за антифутбол.Единственият светъл лъч беше вратаря Пламен Андреев.И още не мога да си обясня как Славия не вкараха гол.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Новичок

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Не искаха да вкарат... ансамбъл "Филип Кутев" и полегнала ми Тодора...
  • 7 НАЧАЛНИК СОФИАНЕЦ,

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "софиянец":

    ПЕТ ПЪТИ СПОМЕНА МИЛИЦИЯТА
    (Явно си имал СРЕЩИ от третия вид с тях)
    АМА ГРАМ„ ДОБРА” ДУМА НЕ КАЗА ЗА
    РОДАТА НА ВЕЛИКИЯ ТРЕНЕР..ТАБАКЕРО
  • 8 АбичитеНаЦецка

    8 3 Отговор
    За разлика от другите "българскИ" отбори играч на мача стана българина Петков от ЛЕВСКИ. През последните десетки години играчите на ловешкия клуб бяха ловчанлии от Хаити, Ямайка и подобни "български общини". Слава на Бербатов джуджан и Ицо - видните реформатори на "българската" хаитяно-бразилска школа от Микре.
  • 9 ХАРОН

    8 1 Отговор
    Чета и ме вярвам!? Все едно Слабия е била с 5 на 0!? Имали положения!? Е, що нямат гол!? Вуцов първото полувреме беше препариран от Халите. Слаб, неуверен и само защото биеха в него, резултата е този. Бавеше играта първото, второто се забърза, та избърза и пак го ушиха на контра. Какво има да се коментира- Кольо издокара Заги, същия който чакаше повиквателна от Тирето. Но чичо Венци има нещо на въпреки спрямо джуджаците най- вероятно по БФС линия!
  • 10 Помак от микре

    7 0 Отговор
    Ох котьоюдеите апнааха ,,синият,, грез.ей
  • 11 Сашо Всезнайкото

    0 0 Отговор
    Славистите не искаха да вкарат гол, така е било наредено. Цялото първенство е едно тото