Last news in Fakti

2 Април, 2024 17:02 3 360 1

346 милиона долара! Близо сме до нещо невиждано в НБА

  • лука дончич-
  • нба-
  • спорт-
  • маверикс

Това би осигурило на бившия баскетболист на Реал Мадрид средно 69,2 милиона долара годишно

346 милиона долара! Близо сме до нещо невиждано в НБА - 1
Снимка: БГНЕС


Лука Дончич продължава да пише история в НБА. Изглежда като много изтъркана фраза, но това не я прави по-малко вярна. Словенецът не спира да достига нови рекорди, той е в най-добрия момент от кариерата си и освен това Маверикс показват звездно ниво в тази част от сезона.

По-важното за самия Дончич е, че той вече достигна 65 изиграни мача, а след подписване на новото споразумение на Лигата с играчите, това означава, че той отговаряте на условията за индивидуални награди.

Досега словенецът има средно 34 точки (лидер в НБА), 9,1 борби и 9,8 асистенции, стреляйки 48% от игра и 38% от тройката, 78% при наказателни удари (най-доброто му) и 1,5 откраднати топки (още един личен рекорд).

Както обаче отбеляза журналистът Боби Маркс от ESPN, има още нещо, с което Лука Дончич може да влезе в историята. А това е, че след достигане на 65 мача той отговаря на условията за супер максимално удължаване от 346 милиона долара за пет сезона. Това би осигурило на бившия баскетболист на Реал Мадрид средно 69,2 милиона долара годишно. А общата сума от този договор би била най-голямата в историята на НБА.

За да се случи това обаче, Дончич ще трябва да изчака до лятото на 2025 г., за да отговаря на условията за удължаване, тъй като правилото изисква играчът да е играл поне седем сезона в НБА, нещо, което за словенеца ще бъде изпълнено тогава.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял Муджахидин от сащ

    4 2 Отговор
    35 милиона бездомни хич не е нещо невиждано.