Last news in Fakti

2 Април, 2024 17:20 735 0

Собствениците на Ливърпул вкарват нов човек в управлението

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • ливърпул-
  • собственици-
  • педро маркес

Идеята е да се използва опитът му за привличане на световни таланти

Собствениците на Ливърпул вкарват нов човек в управлението - 1
Снимка: БГНЕС

Собствениците на Ливърпул ще назначат Педро Маркес в новата си футболна структура. Специалистът е технически директор на Бенфика. Още преди месец се появиха информации в британските медии, че Педро Маркес ще бъде нает от базираната в Бостън компания, а не от Ливърпул. Идеята е да се използва опитът му за привличане на световни таланти. Маркес е познат на мърсисайдци от сделката за подписа на Дарвин Нунес, който през лятото на 2022 премина от Бенфика на „Анфилд“ и има добри контакти с бившия спортен директор на Ливърпул Джулиан Уорд.

Португалецът преди това е заемал позицията на анализатор на представянето на първия отбор в Манчестър Сити, когато Уорд е бил скаут в клуба. По-късно Маркес преминава на ръководен треньорски и аналитичен пост в City Football Group – аналогичната организация на Манчестър Сити, която притежава дялове при „гражданите“, Жирона, Мелбърн Сити и още осем отбора по света. Преди да се присъедини към Сити през 2010 г., Маркес е работил шест години в Спортинг Лисабон, където се е занимавал с треньорска дейност, анализ на представянето и подбор на екипа. Завърна се в Португалия като технически директор на младежкия отдел на Бенфика.

Привличането на Маркес е следващата стъпка след завръщането на Майкъл Едуардс на поста главен изпълнителен директор, докато Ричард Хюз ще бъде спортен директор на Ливърпул от лятото.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА