Last news in Fakti

7 Април, 2024 09:36 1 144 8

Време е за дерби! Левски – ЦСКА-София

  • левски-
  • цска - софия-
  • дерби-
  • контузии-
  • проблеми

И двата тима имат кадрови проблеми преди мача

Време е за дерби! Левски – ЦСКА-София - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Левски и ЦСКА-София се изправят един срещу друг в голямото дерби на българския футбол. Двубоят от 28-ия кръг на efbet лига e днес на Националния стадион "Васил Левски" от 14:45 часа, предава gong.bg.

Заради колебливото си представяне през пролетта ЦСКА-София значително намали шансовете си за титла, докато пред Левски единствената реална цел в участие в евротурнирите. И двата тима влизат в дербито след голямо разочарование.

"Сините" се намираха в добра форма през пролетта и бяха допуснали един гол в шест мача, но бяха разбити с 1:5 от Лудогорец в Разград през седмицата и вече изостават с 12 точки от върха, като са изиграли и мач повече. От своя страна "червените" се сгромолясаха срещу Локомотив (Пловдив) у дома и загубиха с 1:2 след слаба игра в защита. Така тимът на Нестор ел Маестро изостава с шест точки от първото място, като също е с мач повече от "орлите".

Заради по-високите очаквания напрежението е по-високо в лагера на ЦСКА, където феновете открито искат оставката на треньора Ел Маестро. Срещу наставника на Левски Николай Костов също има недоволство, но до момента той получава твърда подкрепа от ръководството на клуба.

И двата тима имат кадрови проблеми преди дербито. За Левски големият отсъстващ ще бъде намиращият се в страхотна форма Марин Петков, който е наказан за натрупани жълти картони. Аут са още контузените Асен Митков и Фабио Лима. ЦСКА са без защитниците Християн Петров и Мартин Стойчев, като се очаква и още двама бранители да пропуснат срещата - Иван Турицов и Юрген Матей.

Мачове от 28-ия кръг в Първа футболна лига
Хебър – Етър 3:0
Арда – Славия 2:1

В неделя:
Левски - ЦСКА - София (14,45 часа, Диема спорт)
Ботев Пд - ЦСКА 1948 (17,45 часа, Диема спорт)
Пирин - Лудогорец (20,15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Ботев (Вр) – Крумовград (17,00 часа, Диема спорт)
Локо (Пд) - Черно море (19,30 часа, Диема спорт)

Във вторник:
Локо (Сф) – Берое (18,30 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дерби

    7 4 Отговор
    между посредствени отбори ,кой ще падне с по малко от 5 гола.
  • 2 Георги Илиев Митев

    6 4 Отговор
    Левскарите, ЦСКА -рите и кокошкарите ще бъдат охранявани от фуражките и дронове . Никой не може да ги спаси от болните им мозъци , които сътворяват безчинства, безредици и вандалски прояви .
  • 3 Айше от съпротивата

    5 5 Отговор
    Време е за дерби между Африка и Азия !!!! Защото в кочината ФУТБОЛИСТИ НЯМА !!!
  • 4 Мим33

    10 1 Отговор
    Проблема в Левски е,че няма пари и така ще е ,докато се намери някой чичко парички.Тогава и ще сме шампиони,докато при Цецка пари валяло от далавери и корупция,ама там се вземат само за футболисти печки и амуджи...

    Коментиран от #7

  • 5 Герен

    6 1 Отговор
    ДЕРБИ ГО НАРИЧАХМЕ ОТ 1965 ДО 1994.
    ПОСЛЕ СЕ ПРЕВЪРНА В МАХЛЕНСКИ ФУТБОЛ НА ЧИЧКОФЦИ ДЕДОФЦИ СЪС ПАРИ. НА ЕДИНИЯ ОСТАНА ИМЕТО НА АПОСТОЛА КОЙТО ДРУГИТЕ ОБИЖДАТ. А ДРУГОТО ОСТАНА БЕЗ ИМЕ СЪС ТИРЕ И СЪС ОЩЕ ЕДНО МЕНТЕ.
  • 6 Кучето

    3 2 Отговор
    Л-С го няма от 1992-ра!
  • 7 Магнитски

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мим33":

    Пеевски ви дарява и има парички. Тельок!
  • 8 Сзп

    1 2 Отговор
    Какво дерби?Истинското дерби беше с Левски на Лавчис,сегашното е фалшиво,всички го знаете,но се правите на приятно разсеяни.