Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 10:26 1 060 0

Нови непознати факти за футболната игра (част 4)

  • факти-
  • фенове-
  • случки-
  • отбори-
  • футбол

Факти, за футбола, които много малко хора знаят

Нови непознати факти за футболната игра (част 4) - 1
Снимка: БТА/АР

Запалените футболни фенове знаят 2 и 200 за играта - кога е играл даден отбор, какви резултати е постигал в близкото и далечно минало, кои футболисти са преминали през тима. Днес обаче ще ви представим нова порция от малко известните факти за футболната игра.

1. Певец-вратар

Световноизвестният певец Хулио Иглесиас в младостта си е бил футболен вратар и играел за „Реал” (Мадрид). Кариерата му обаче приключила на едва 20-годишна възраст, когато той претърпял автомобилна катастрофа и изкарал 3 години по болници. Иглесиас бил парализиран и можел да движи само ръцете си. Така испанецът се научил да свири на китара, а след това станал световна знаменитост.

2. Да се скрием в мъглата

На Британските острови мъглата е нещо обичайно, но когато се случва по времена футболен мач, то резултатът е пренаселване на игрището. Именно това станало по време на двубой между два шотландски отбора. Когато съдията се усетил, че на игрището като че ли е пренаселено, той първо се отправил към резервните скамейки, които се оказали празни. Реферът мигновено прекратил двубоя и при преброяването се оказало, че на игрището са общо 30 футболисти.

3. Да разпуснем полицията

Бразилски футболен отбор, който имал нелоши резултати, е бил разпуснат със заповед на министъра на вътрешните работи. Оказало се, че тимът се състоял основно от полицаи и по време на мачовете им на терена и около него било пълно с пазители на реда. В това време обаче в града настъпвало нашествие на крадци и бандити, които действали необезпокоявано. Затова пък на стадиона редът бил безупречен.

4. Ергени или женени?

На стадиона в Буенос Айрес провели експеримент, за да се докаже, че ергените имат предимство над женените футболисти. Всичко вървяло нормално, докато не била отсъдена дузпа в полза на ергените и те я реализирали. Тогава жените на играчите от противниковия отбор скочили на терена, понатупали съдията и присъдили победата на съпрузите си. За да избегнат още ексцесии пък, ергените се съгласили с изхода на мача и експериментът се провалил.

5. Къде е най-шумно?

По време на финала за Купата на Лигата в Англия през 2005 г. е бил регистриран рекордно висок шум на стадиона. След гола на футболиста на „Ливърпул” Рийзе във вратата на „Челси” феновете на мърсисайдци викнали с мощност 130,7 децибела. Това постижение дори било записано в Книгата на рекордите Гинес. Предишният рекорд бил 128,74 децибела, регистрирани през 2000 г. по време на мача на американския „Денвър Бронкс”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА