Last news in Fakti

17 Март, 2015 13:00 2 637 0

Мек и свръхлек екзоскелет

  • екзоскелет-
  • sens
Когато се заговори за т.нар. екзоскелети, в повечето случаи си представяме масивна метална конструкция, която е роботизирана и се захранва от акумулаторни батерии, а в движение се привежда от пневматични механизми и електромотори. Както ще стане ясно, това не е единствения правилен подход. Група японски изследователи успяха да направят мек аналог, който се нарича Sensorimotor Enhancing Suit или просто SEnS.
 
Този екзоскелет не е предназначен за пренос на тежки товари. За тези цели вече са се наложили модели като XOS 2, Fortis или HULC. Екзоскелетът от свръхлеки материали е предназначен за друго. Той подобрява моториката на тялото като намалява натоварването на мускулите на горните крайници. Предназначен е за всички, работещи в екстремни условия, които са свързани с голямо физическо натоварване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА