Last news in Fakti

18 Декември, 2015 13:38 5 791 0

Джаджа превръща обикновен екран в сензорен

  • neonode-
  • airbar-
  • сензорен екран
Джаджа превръща обикновен екран в сензорен - 1

Много от новите модели лаптопи имат чувствителен на допир дисплей. С помощта на аксесоара AirBar на шведската компания Neonode обаче тази технология става достъпна и за собственици на доста по-стари машини.

Устройството представлява планка, която се фиксира към долната част на екрана с магнити и се включва към USB-порта на преносимия компютър. AirBar излъчва невидими вълни по повърхността на дисплея, с помощта на които улавя допира и движенията по екрана, независимо дали са с ръка или друг предмет.

От Neonode твърдят, че джаджата работи без допълнителни драйвъри с Windows и ChromeOS (функционалността в OS X засега е ограничена). Шведите планират да продават AirBar на цена $50 за 15.6-инчови лаптопи, а официалното представяне ще се състои през януари на CES 2016 в Лас Вегас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА