9 102 10

Какво могат магическите седалки на Honda?

Какво могат магическите седалки на Honda?
Радослав Славчев

Принципно, повечето автомобилни производители обръщат най-голямо внимание на предните кресла, а задните оставят на втори план. Така те невинаги са достатъчно удобни и комфортни. От Honda явно са размишлявали по темата, защото предлагат едни интересни задни седалки, наречени от тях "Магически". 

Какво представляват и каква е разликата с обикновените сгъваеми и делими задни места? Така наречената система Honda Magic Seat позволява наистина да организираме и пренареждаме по доста умен начин вътрешното пространство. Това е особено видимо при най-малкия ни модел – Jazz, но важи с пълна сила за Civic и HR-V. Те могат лесно да бъдат адаптирани към всеки пътник и към всеки багаж.Нещо повече от 60:40
Когато трябва да натоварим в компактния си градски автомобил предмет с нестандартни размери, магията се намесва и наистина дава резултати. В случая не говорим просто за популярното сгъване на облегалките и получаването на равен товарен под, което тук също е актуално. Има и друго. Долната част на седалките от втория ред се вдига и застопорява досущ като столчетата в киносалоните. Можете да го направите само с една ръка, дори тя да е лявата. Просто вдигате седалката, сгъвате металната подпора под нея и готово. Добрата новина е, че в случая седалките са делими в отношение 60:40 и така можем да варираме с пространството и да го адаптираме според конкретната необходимост. По този начин дори и в малкия Jazz спокойно ще пренесем нов плазмен телевизор или семейния фикус.

Възможните режими на Honda Magic Seat
Utility – облегалката се сгъва надолу, както и основата на самата седалка потъва. Така се получава равен товарен под с дължина от 1505 мм дори при компактния Jazz (при HR-V вече е 1845 мм).
Tall – основата на задната седалка се вдига нагоре и назад и се заключва във вертикална позиция, за да остави товарно пространство с височина от 1280 мм (1240 мм при HR-V). Така можем да превозваме високи предмети (примерно голямо стайно растение), като го застопорим зад предните седалки.
Long – облегалката на предната пътническа седалка се пуска назад до хоризонтална позиция, докато задната облегалка се сгъва напред, оформяйки своеобразен тунел, за да приберем предмети с дължина до 2480 мм (2445 мм при HR-V).
Refresh – облегалката на предната седалка се разгъва равна позиция, докато срещне долната част на задната. Резултатът е лежанка с дължина от 1580 мм при Jazz, която позволява на пътника от втория ред буквално да си опъне краката по време на дълго пътуване.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 14:06  31.08.16
  японците са си японци!
 • ГОСТ
  Отговор
  2 14:41  31.08.16
  Flex 7 - германците са си германци

  Коментиран от #3

 • ДЖАПАН
  Отговор
  3 14:55  31.08.16

  До коментар #2 от "ГОСТ":

  Германци ли?Аз освен шалвари и забрадки,друго за Германия не се сещам. И назад да вървят,не може да ги стигнете японците

  Коментиран от #10

 • АрапДойч
  Отговор
  4 17:43  31.08.16
  И каква е разликата ако случайно колата катастрофира със 60 и си пренасяме фикуса, бутилката девин и пр. "застопорен" зад предната седалка? Разликата е в един или няколко в повече пречупени врата. АМи ако предмета стърчеше от багажника - добавяме и главите на тези стоящи в автомобила зад вас....

 • Miro
  Отговор
  5 18:44  31.08.16
  Харесвам Хонда Тайп С /Канадската сглобка/ и CR-V
 • автофен
  Отговор
  6 18:46  31.08.16
  Honda винаги са били символ на иновации.Те са и една от най прогресивните компании на 20 век.От малка работилница за велосипеди през 40 те.Сойчиро Хонда успява да се пребори с конкуренцията и извежда марката в челната петица на производителите без да има протекции на правителства както това имат Фолксваген и Дженеръл Мотърс например. Що се отнася до японци и германци разлики естествено има но най важното е че в Япония исляма е забранен.И както виждате никой паразит не бяга към Япония защото там се работи а не се стои на социал при мама Мерлкел.
 • Съгласен
  Отговор
  7 12:18  01.09.16
  Няма такова удобство. Допълнително на екстрата със седалките,на Civic задните врати се отварят на 90 градуса. За спортният си изглед събира багаж колкото комби.
 • 123
  Отговор
  8 15:02  01.09.16
  Тия магически седалки Шкода ги имат поне от 10 години в модела Румстър и после в Йети.
 • Съгласен
  Отговор
  9 15:12  01.09.16
  123, Honda Civic 2006 година е с такива
 • ПУТКОМАФАНИ
  Отговор
  10 11:23  02.09.16

  До коментар #3 от "ДЖАПАН":

  Японците са едни джуджета/в техническо отношение/ и Германия и САЩ са пред тях

Напиши коментар:


Публикувай