3 035 2

Защо хората се пристрастяват към Facebook?

Английски учени откриха истината за манията по социалната мрежа

Снимка: shutterstock.com
Снимка: shutterstock.com
Иво Стойнев

Какво ни кара да влизаме по много пъти в социалната мрежа Facebook? Учените от Кралския колеж в Лондон стигнаха до заключението, че гените ни са причина да бъдем толкова пристрастени към Facebook. Учените са изследвали хиляди хора, които имат влечение към социалните мрежи и прекомерното играене на видео конзоли.

Гените са основната причина за отделеното време, което прекарваме пред различните видове електронни забавления, съобщава Tech2. Проучването установява още, че хората не са пасивно изложени на медиите, вместо това те се приспособят към виртуалните дейности въз основа на техните собствени уникални генетични предразположения.

"Разликите в ДНК съществено влияят върху това как хората взаимодействат с медиите и поставя пред потребителя избор за неговата визуална зависимост. Проучването доказва, че хората просто са такива - те са предопределени да бъдат зависими от дигиталния свят", коментира ръководителят на изследването Зайда Айорех.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • плейстейшън
  Отговор
  1 21:15  24.01.17
  Пълни глупости ! Аз редовно играя на PS3 , но влизам в гъзбука 2-3 пъти годишно
 • brigante
  Отговор
  2 12:14  25.01.17
  клюкарите влизат там! хвалипръцковците влизат там! спамаджиите влизат там! безделниците влизат там! всичко е на подсъзнателно ниво и те не могат да се осъзнаят, че са такива :) а и на подсъзнателно ниво си правим там реален профил и качваме снимка/и, за да се ОБЕЗСМЪРТИМ един вид! последното няма да можете да го разберете на пръв прочит :) ще ви трябва време за обмисляне на писаното :) 4ао

Напиши коментар:


Публикувай