3 467 3

Разрешиха на Илон Мъск да копае тунел от Ню Йорк до Вашингтон

Георги Касабов

The Boring Company на Илон Мъск е получила разрешение за строителството на подземен тунел от Ню Йорк до Вашингтон, съобщава бизнесменът в Twitter. Съоръжението ще се използва за свръхзвуковия влак Hyperloop.

Предполага се, че по пътя си от Голямата ябълка до столицата тунелът ще минава през градовете Филаделфия и Балтимор. Hyperloop ще изминава целия маршрут за 29 минути.

Идеята на Мъск е гарите на свръхзвуковият влак да бъдат разположение в центровете на градовете, а пътниците да стигат до пероните чрез система от "дузина или повече асансьори".

Неотдавна Мъск обяви, че е започвало строителството на пилотен тунел в Лос Анджелис. Бизнесменът смята, че подобни съоръжения ще могат да се използват от специални безпилотни автобуси или своеобразно "метро за автомобили", което ще ги превозва на платформи със скорост 200 км/ч.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 14:25  24.07.17
  Закъснял е - чичко Сталин отдавна е прокопал под Кремъл. Айде ушанките да ни обяснят.
 • Зорлем
  Отговор
  2 14:34  24.07.17
  Тъй като това е новина от миналата седмица, после имаше добавки, че някои кметове по пътя на тунела изобщо не знаели за това разрешение, така че "истината е някъде там"...
 • Ади Бе
  Отговор
  3 20:57  24.07.17
  А термина "устно разрешение" като се говори за дела с държавна администрация е много готин филм.

Напиши коментар:


Публикувай