Last news in Fakti

12 Септември, 2017 15:06 1 851 6

Създадоха акумулатор, който не се възпламенява

  • батерия-
  • акумулатор

Учени от Изследователската лаборатория на американската армия са разработили батерия, която не пламва дори при множество пробойни благодарение на електролита от солен воден разтвор. Капацитетът на новия акумулатор го прави напълно подходящ за захранване на съвременни преносими устройства, съобщава New Atlas.

Специалният гел не само гарантира безопасна експлоатация, а повишава и енергийната плътност. Характеристиките на новата разработка превъзхождат неколкократно тези на съществуващите йон-литиеви акумулатори.

Технологията обаче изисква усъвършенстване. Създателите ѝ се стремят да увеличат броя на пълните цикли на зареждане и разряд от 50-100 до поне 500 и да намалят себестойността на крайния продукт, който може да влезе в серийно производство през 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожарникар

    5 3 Отговор
    .... а така!...вески телефон, с пожарогасител!...а на всеки пожарогасител, пожарникар!
  • 2 Грую

    3 7 Отговор
    Никога не съм се опитвал да запаля батерия или акумулатор, а пък ми се струва и лоша идея за да опитам, така че това изобретение поне за мен ми се струва безполезно. Виж ако бяха направили акумулатор, който да не се изтощава!!!!!!!! тогава бих бил впечатлен и то сериозно!!!!!!
  • 3 раса

    6 3 Отговор
    В тези лаборатории не работят ли бели американци които се смятат за по умни от руснаците ...а ми напоследък гледам само от жълтата раса ....
  • 4 НАТО ВЕЦ

    5 4 Отговор
    А!!! Тоя, от снимката не е ли от Китайската Народоосвободителна Армия?

    Коментиран от #5

  • 5 Експерт

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "НАТО ВЕЦ":

    Това е Д-р. Канг Ксу. Работи от 20 години и два месеца в тази лаборатория.
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Добре, но 50бр. на заряд-разряд е твърде малко, дори и да го направят на 500 пак е малко. Една ли-йон батерия държи до 5000 цикъла. Има подобни батерии с течен водно-солен елетролит, но точно това им е проблема, загубата на капацитет и необходимост от доливане/подмяна ан електролита. Не че е маловажно, но реално нищо приложимо не са направили.