1 566 3

Google Pixelbook ще ни следи постоянно

Радослав Славчев

Всеки следващ модел на съвременните лаптопи става все по-удобен за експлоатация. Сега, компанията Google патентова система, която значително намалява времето за стартиране на устройството.

Принципът на действие са заключава в това, че при отваряне на лаптопа се включва камерата, която идентифицира ползвателя и стартира програмата почти мигновено. След това камерата продължава да следи положението на главата на ползвателя и автоматично настройва ъгълът на екрана.

Така през цялото време на работа човекът зад компютъра ще има най-оптималният ъгъл на виждане. След приключване на работа затварянето на екрана може да стане само с един жест от страна на ползвателя. Патентованата нова технология позволява и заключване на ноутбука, в случай, че той не се използва от собственика си.

Интересното е, че патентът за тази нова технология е подаден още през 2013 година, но за технологията стана известно чак сега. Най-вероятно новата технология ще бъде интегрирана в новия ноутбук на Google - Pixelbook.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТНТ
  Отговор
  1 14:56  29.11.17
  Мерсим... Татко Оруел почва да завижда...
 • фючър
  Отговор
  2 15:03  29.11.17
  Скоро чип в мозъка и всичко приключва !
 • сойкаПрисмехулка
  Отговор
  3 01:57  30.11.17
  Благодаря, че ме информирахте. Сега няма да си го купя. Вече на всякъде те следят и наблюдават. Даже не може на спокойствие едно порно да си пуснеш и да лъснеш гегата.

Напиши коментар:


Публикувай