1 367 3

Влак в Чикаго е новият проект на Илон Мъск

Георги Касабов

Чикагската община планира високоскоростна железопътна линия, която да съединява летище "О'Хеър" с центъра на града. В предстоящия конкурс за финансирането, строителството и експлоатацията на линията ще участва и компанията на Илон Мъск Boring, съобщава самият предприемач в Twitter.

The Boring Company will compete to fund, build & operate a high-speed Loop connecting Chicago O’Hare Airport to downtown https://t.co/bRqKpzSJjz

— Elon Musk (@elonmusk) 30 ноември 2017 г.

Целта на градските власти е изграждането на алтернативен транспорт от и до аерогарата, който да бъде по-евтин от такситата (курсът струва между $60 и $80) и по-бърз от метрото.

Според условията на конкурса високоскоростният релсов път може да минава над или под земята, а времето за пътуване между центъра на Чикаго и "О'Хеър" не трябва да надвишава 20 минути. В случай, че спечели поръчката, Мъск не възнамерява да използва технологията с вакуумни тръби Hyperloop, тъй като късото разстояние не би позволило оползотворяването на нейния ресурс.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • TIM
  Отговор
  1 12:49  01.12.17
  Тоя па копира наща схема, всичко което е държавно/общинско за нас но в различни фирми. И да ясно ни е че за разлика от България в УСА няма корупция там има само лобизъм.
 • Електрика
  Отговор
  2 13:06  01.12.17
  Напротив, там знаят стойността на парите и правят търгове. Който предложи най-ниската цена печели. Първо провери с какво се занимава Boring Company на Илон Мъск и после пак философствай.
 • гост
  Отговор
  3 14:36  01.12.17
  Действа човека, реално той се занимава основно с Тесла, а Спейс Х, Боринг К. и СоларСити са малка част от времето му. Той просто е лицето, всяка отделна компания се уравлява от съвет, но доброто е, че са частни, само Тесла е листната. Така всички активи са си негови и това дали той ще печели и ще развива зависи само от това, колко добри са продуктите и решенията. Ако предложи ниски разходи и високо качество, нека да спечели. Някои биха казали, че държавата го субсидира, но реално Спейс Х гарантира тройно по-ниски разходи за сателити за всички, не само за правителство и военни. Солар Сити осигурява зелен ток за колите на тесла на цена от 7цента/квч.

Напиши коментар:


Публикувай