4 466 4

Летящата Honda чупи рекорди

Радослав Славчев

43 бизнес самолета е доставила Honda Aircraft през 2017 г. в Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Поради непрестанно нарастващото търсене се налага компанията непрекъснато да увеличава производството на летящата Honda и в момента от завода й в Грийнсбъро, Северна Каролина, излизат 5 бройки месечно.

След като през 2015 г. Honda Jet получи сертификат от Федералната администрация по авиацията (FAA), бизнес самолетът продължи да се налага като най-перспективният високотехнологичен модел в категорията. След като подобри 13 скоростни рекорда, летателният апарат се сдоби и със световен околосветски сертификат. Honda Aircraft отвори ново дилърство в Гуангджу, Китай, и подписа договор за доставката 16 бизнес-самолета за френската авиокомпания Wijet.

Honda Jet е най-бързият, най-високо летящият и най-икономичният бизнес самолет в категорията си. В него са вложени редица технологични иновации от сферата на авиационния дизайн, като уникалната OTWEM (от Over-The-Wing Engine Mount – двигател, монтиран над крилото, конфигурация, която намалява коефициента на въздушно съпротивление и по този начин значително подобрява динамичните показатели и икономичността на гориво.

Освен това революционното нововъведение намалява шума в кабината и увеличава вътрешното пространство в нея, както и това на товарния отсек. Така и по този показател Honda Jet е рекордьор в сегмента си. Моделът е оборудван и с най-усъвършенстваните стъклена пилотска кабина с навигационен инструментариум, специално пригоден за Honda - Garmin® G3000.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:33  23.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГОСТ
  Отговор
  2 13:47  23.02.18
  ами ХОНДА най надеждни и БМВ правеха самолети но приключиха с надеждноста и няма как да правят вече самолета не спира като закъса:(

  Коментиран от #3

 • Галош без БМВ
  Отговор
  3 16:58  23.02.18

  До коментар #2 от "ГОСТ":

  И самолетът на " БМВ", ако е бил така добре балансиран като другите курници, си предтавям как би падал като стара наковалня!
 • Иван
  Отговор
  4 21:58  24.02.18
  Едно голямо Браво ХОНДА

Напиши коментар:


Публикувай