Last news in Fakti

8 Април, 2018 11:27 4 793 5

Мотоциклет у дома

  • lean gp-
  • симулатор-
  • компютърна игра-
  • мотоциклет

Почитателите на автомобилни игри винаги са били облагодетелствани с периферни устройства като волани, педали и скоростни лостове, докато феновете на мотоциклети с по-скромни финансови възможности могат да разчитат само на въображението си. Испански стартап обаче планира да поправи тази несправедливост с доста сполучлив байкърски симулатор в реални размери на относително приемлива цена.

Проектирането и създаването на подобна машина е сложна работа. Да се копира поведението на истински мотоциклет и да се напише програма, която да го пресъздава правдоподобно, следейки едновременно с това движенията на човешкото тяло в конкретната игрова ситуация, граничи звучи като невъзможна задача.

Ето защо разработчиците на LeanGP са подходили по друг начин към проблема, опростявайки максимално симулатора. Управлението се осъществява с помощта на волана и накланяне на тялото, а играта възприема тези движения като действие с джойстик.

LeanGP поддържа различни игри и аксесоари, включително очила за виртуална реалност като Oculus Rift, HTC Vive и др. Испанците са успели да постигнат спецификация "включваш и играеш" за конзоли PlayStation 4, Xbox и Nintendo Switch. Цената при предварителна поръчка е €999.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    16 2 Отговор
    А устройството как симулира удар в стълб

    Коментиран от #2, #4

  • 2 KROMAZON

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    Най-вероятно влизаш с главата напред в телевизора :)
  • 3 прошляк

    11 0 Отговор
    Два бона за нещото, още два - за конзолата и хедсета - излиза колкото моя мотор втора употреба. Но пък е по-безрисково. И не харчи бензин.
  • 4 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    А ти как симулираш живот при удар в стълб с мотора?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.