6 093 3

Предлагат за "Оскар" записи от руски видеорегистратори

Георги Касабов

Руски филм, съставен от автентични кадри от автомобилни видеорегистратори, бе предложен за най-престижната кинонаграда "Оскар". Лентата на режисьора Дмитрий Калашников "Път" ("Дорога"/"The Road Movie") ще се бори за официална номинация в категорията "Най-добър пълнометражен документален филм" заедно с още 165 заглавия.

"Път" представлява мозайка от видеозаписи, заснети от бордови камери на обикновени автомобилисти. Целта на режисьора е била да покаже Русия през погледа на шофьорите в най-различни ситуации на пътя.

До 15 декември журито на Американската академията на филмовите изкуства и науки ще избере 15 финалисти от 166-те предложени филма. До 22 януари 2019 г. от тях ще останат само пет претендента, един от които ще получи "Оскар".


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • МОЖЕ ДА ПУСНАТ ЗАПИСИ
  Отговор
  1 16:13  09.11.18
  И НА ПОЛУДЕЛИ КРАВАРИ ТРЕПЕЩИ ПО ДЕСЕТИНА ПЕТНАЙСЕТ ЧОВЕКА НА ВЕДНЪЖ.ТОГАЗ ША ВИДИМ ОСКАРА ЗА НАСИЛИЕ И ОТКАЧАЛКИ ДЕ ША ИДЕ...
 • Евроглас
  Отговор
  2 00:36  10.11.18
  Русожолите веднага наскачаха. Абе знам,че боряшника ви е в повече,но четете докрай инфото. Филма е руски за Русия.Американците въобще не са ви виновни,че в ушанкия се трепят по пътя
 • барс и йаростен
  Отговор
  3 23:17  10.11.18
  едва ли ще го спечели ако във филма няма негри,обратни,содомия,извънземни и зомбита

Напиши коментар:


Публикувай