Last news in Fakti

22 Март, 2019 13:54 3 301 17

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian

  • gacha-
  • nokian-
  • автономен автобус-
  • гуми
Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian - 1

Досега, трудните метеорологични условия са възпрепятствали безпилотните автомобили да функционират, особено при положение, че са разработвани и тествани основно на топло и меко време. Gacha използва напълно нова технология за управление, която е тествана да работи в арктическите условия на Лапландия.

Това му осигурява уникално конкурентно предимство пред други решения за автономно придвижване. Стилният Gacha е революционен автомобил от ново поколение разработен от финландската фирма Sensible 4 и японската MUJI.

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian

Gacha е и първият в света автономен автобус, който функционира във всякакви метеорологични условия. Това, което прави Gacha уникален, е способността му да работи надеждно дори и при трудни условия – на тъмно, а дори и в дъжд, сняг и киша. Зимните гуми Nokian Hakkapeliitta, с които е снабден автобусът, допринасят за това пътниците да се возят безопасно и комфортно и при екстремни условия.

Gacha автобусът, снабден със зимни гуми Nokian Hakkapeliitta R3, беше представен на публиката през март 2019-а. Планът е той да започне да се използва за превоз на пътници в три финландски града още от тази пролет. Sensible 4 и MUJI смятат да разработят автономни микробуси за обществена употреба и да предоставят транспортни услуги на потребителите през 2021 година.

Първият в света всесезонен роботизиран автобус ще бъде с гуми Nokian


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 756

    7 1 Отговор
    В Столипиново да пуснат.
  • 2 куку руку ку

    10 2 Отговор
    Колко ли време ще отнеме, преди да го кръстят "влакчето на ужасите". Работя със смарт системи и знам какви неочаквани "изблици" има от тяхна страна. Добре, че се управляват от хора. А това нещо само ще решава, накъде да поеме, кога да намали, кога да ускорява. Ще има пострадали, въпрос на време е.

    Коментиран от #5

  • 3 Философ

    5 0 Отговор
    С този просвет става само за асфалта!
  • 4 onq s konq

    3 3 Отговор
    Ай да го пускат и да махат безмозъчните нагляри от градския транспорт.
  • 5 Пръцко

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Това също ще е под непрекъснат човешки мониторинг - така разправят в други, по-подробни статии.
  • 6 Абв

    5 5 Отговор
    Много грозен и тъп рейс, дано катастрофира като е празен. Тъпото роботче дето ще управлява това нещо дано се счупи. Това е работа на човек а не на машини.
  • 7 321

    2 6 Отговор
    ЕЕЕ, такова разочарование, вместо да го обуят с някакви прилични гуми, те с Нокиян. Отиде доброто впечатление, което прави автобусчето. И там явно е шуробаджанащина. Понеже една фирма, която го разработва е финландска и веднага с някакви компромисни гуми местно производство.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Boxer

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "321":

    Гумите нокиан, не са никак посредствени. Еле пък зимни , на сняг. Карал съм ги от чисто нови, докато не започнаха да се саморазпадат, след 5-6та година, т.е. малко по-бързо стареят. Освн това прави впечатление, че тук често се пускат статиики с рекламен стил...

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "321":

    Що, ти колко зимни Нокиана си имал, та се правиш на разбирач на гуми? За 5 години са екстра - тъкмо да напомнят на такива байганьовци като теб, че една гума не трябва да се кара повече!
  • 10 Доктора

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Boxer":

    Гумите Нокиа се разпаднаха на втората зима.Продадох ги с над 6 мм грайфер ,както знаете имат обозначени милиметри на протектора.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Boxer

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Доктора":

    Явно съм бил късметлия. Нарочно споделям моя опит, т.к. често с пише за тестове, обаче те се правят с чисто нови гуми. Хубаво е хората да знаят за бързото разпадане на гуми от именити марки ( нокиан не са единсвените). Добре е и производителите да знаят, че ние знаем, а дали го правят умишлено или не , ние няма.как да знаем...
  • 12 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Доктора":

    Бас ловя, че си бил с WR D4. Те бяха издънката на марката, защото се бяха напънали да направят първата в света зимна гума с клас А на мокро. Старите WR D3 са си супер.

    Коментиран от #13

  • 13 Доктора

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Да NOKIAN WR D4 2015г. не само се късаше грайфера по краищата ,ами и изглеждаха много състарени и напукани все едно са на десет години.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Доктора":

    Точно това имах предвид - опитаха се да направят зимна гума клас А на мокро и се изложиха. Аз за това втора зима си карам WR D3 и поне знам, че е доказано хубава и здрава гума. Като цена/качество за мен лично е най-добрата.

    Коментиран от #15

  • 15 hienata

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Е да де , точно това е прпблема. За пръв път и аз си взех среден клас гуми NOKIAN WR D4 и останах разочарован. Питай ме кога ще си купя пак или кога ще кажа нещо добро за тази ПОСРЕДСТВЕНА марка, при положение , че има CONTINENTAL, Michelin или Bridgestone.
    А статията си е рекламна на гуми , не на рейсчето.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "hienata":

    Само, че Нокиан са на Бриджстоун, пък те са най-големия производител на гуми в света. Така че ние с теб не сме фактор и някой друг ще плати за грешката с WR D4.
  • 17 тияпа

    0 0 Отговор
    Кво ми дреме с кви гуми е? Все едно като знам с кви гуми е и ще се подмокрям по-лесно. Вие чувате ли се какво пишете А??????