2 353 8

Бъг в iOS13 дава достъп на всеки до запазените пароли


Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в YouTube от iDeviceHelp (видеото може да видите долу), проблемът е в предоставянето на информация от секцията „Пароли за уебсайтове и приложения“ в менюто за Настройки.


Заобикалянето на биометричната идентификация е доста проста, тъй като процесът се свежда само до серия от кликвания. Когато устройството поиска идентификация на лицето(FaceID), просто трябва да натиснете отмени(Cancel) и да продължите да натискате същия елемент от менюто.


В един момент биометричната проверка на потребителя се игнорира и iPhone разкрива паролите, съхранявани в iCloud Keychain. Във видеото бъгът е демонстриран на iPhone X с Face ID, но в мрежата притежатели на други смартфони Apple потвърждават, че проблема е наличен и на други модели.
Успокояващ е фактът, че проблемът съществува само в бета версиите на iOS 13 до момента. От Apple не са коментирали този бъг, но едва ли дори е нужно, тъй като технологичната компанията, базирана в Купертино, ще го разреши ако не в предстояща бета, то със сигурност в пълната версия на iOS 13, която се очаква през септември.


Междувременно е важно да имате предвид, че бета версиите идват с такива проблеми, тъй като те се използват за тестване на надеждността и стабилността на операционната система и функциите, които се предполага, че са част от финалната версия.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сектант
  Отговор
  1 11:58  20.07.19
  това е лъжа. от айфон по хубав телефон като измислите обадете се аз не съм виждал а много ги мога телефоните.

  Коментиран от #3, #4

 • bmw
  Отговор
  2 12:40  20.07.19
  Веднага ти казвам 3 .Самсунг , хуавей , шаоми са около 2 години пред епъл.Сигурно и от дъстъра по-хубава кола няма нали.
 • 3 08:40  21.07.19
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Бай хой
  Отговор
  4 10:50  21.07.19

  До коментар #1 от "сектант":

  iPhone са дъстера на смартфоните. А ве кво не ми харесвате коментара та чак и да го триете?
 • Монсиньор
  Отговор
  5 11:21  22.07.19
  По принцип цялата какафония около "безопасност" на личните данни, хакване и т.н. е за да се зомбира стадото и да свиква. И така докато сами си поискат да им начу*кат чипа в кухите кратуни.
 • swiss watch
  Отговор
  6 23:01  22.07.19
  Те ако бяха кофти телефони ,нямаше 98% от швейцарците (които много висок доход) да ползват точно iPhone.
 • ллааммии
  Отговор
  7 10:59  23.07.19
  Пиша ви на ipad от две години и скоро няма да го сменям. Качество. Имам и galaxy, от нищо не се оплаквам, и той е добър. Просто айпада е много солиден, скъп е но си избива цената с качество на работа. Няма го пластмасовото усещане на евтините таблети.
 • drum
  Отговор
  8 13:00  24.07.19
  Нормално за гнилата ябълка

Напиши коментар:


Публикувай