Last news in Fakti

19 Септември, 2019 17:52 5 325 19

Първият телевизор на Huawei: 4K, QLED и камера

  • huawei-
  • vision-
  • телевизор

Huawei официално навлезе на пазара на телевизори с първия си модел Vision. Китайците го представят като център на "умния" дом, на който не само могат да се гледат филми, сериали и предавания, а и служи като команден пункт за управление на осветлението и други устройства в къщата. Това е и причината от компанията да го наричат не просто телевизор, а "умен екран".

Huawei Vision ще се предлага в три версии с диагонал на дисплея 55, 65 и 75 инча. Всички те имат матрица с квантови точки, разделителна способност 4K и честота на обновяване на изображението 120 Hz.

Vision работи под операционна система HarmonyOS, която в Китай се нарича HongmengOS. Тя е предвидена за многозадачност и тясна връзка с други устройства - собственикът може да започне видеоразговор по телефона и да го продължи на телевизора. За целта над корпуса като перископ се показва компактна камера.

От дистанционното управление могат да се активират функция за подаване на гласови команди. Снабдено е с модул NFC и ако се сдвои със смартфон, изображението от него може да се показва на екрана на телевизора.

От Huawei все още не са обявили нито цената на Vision, нито кога започват продажбите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    8 13 Отговор
    АХАХАХАХ Камера на телевизора, да вземат да сложат и един модем и направо да си ходим навънка с телевизорите...
  • 2 1944

    17 12 Отговор
    откраднали са новите руски телевизионни технологии.

    Коментиран от #17

  • 3 Айфон

    16 2 Отговор
    Е ба си мамата
  • 4 Браво китай

    24 6 Отговор
    Браво . Китайците са номер едно в света.
  • 5 Huawei са номер 1 И това е Факт

    14 7 Отговор
    Huawei са номер 1

    Коментиран от #15

  • 6 Huawei са номер 1 И това е Факт

    7 7 Отговор
    Huawei са най-добрите и това е ФАКТ
  • 7 Huawei са номер 1

    13 9 Отговор
    Аз лично ползвам 55 инчов извит телевизор Samsung от 2017 като съм сложил флашка с 256 gb има клавиатура и 4K уеб камера и го ползвам като лаптоп ...но ако този Huawei се появи за продажба в BG мисля да си взема 65 или 75 инчов
  • 8 3 D каскет с 5 G технология

    12 6 Отговор
    Ленин го е измислил и скрил чертежа в каскета
  • 9 Threadripper 2990 Trinitas 2002

    4 3 Отговор
    Много ще ми е интересно с тези 120 херца на пикселите какво ще стане ако прикача моята Nvidia Titan V и го ползвам като монитор
    По горе написаното е от мен и да Samsunga работи и като монитор към PC поне според тестовете ми

    Коментиран от #11

  • 10 Усмивката

    4 2 Отговор
    Сега ще видите ,,кон боп яде ”
  • 11 Антон

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Threadripper 2990 Trinitas 2002":

    Ще стасне уникално. Пробвай но първо купи телевизора.
  • 12 Китай подготвят 8 пъти повече инж от САЩ

    10 4 Отговор
    САЩ внедри най новите си технологии там и благодарение на полученото Ноу-Хау успяха да усвоят и сега надграждат много бързо. Щом Huawei в смартфоните успяха да изместят гигантите на Ю.Корея и САЩ . Ето сега опитват и с ТВ.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #12 от "Китай подготвят 8 пъти повече инж от САЩ":

    Изместили дръжки !!! А пък занапред още повече !!!!
    Kaĸтo дългo вpeмe ce гoвopeшe, Маtе 30 и Маtе 30 Рrо ca лишeни oт eĸocиcтeмaтa нa Gооglе - нямa Gооglе Рlау, Марѕ, Gmаіl, YоuТubе и т.н., ĸoeтo cи e дocтa paзoчapoвaщo. Oт Нuаwеі нaй-вepoятнo щe пpeдлoжaт aлтepнaтиви, нo вce oщe нямa инфopмaция пo въпpoca.

    Цeнaтa нa Маtе 30 щe зaпoчвa oт 799 eвpo, бaзoвият Маtе 30 Рrо щe cтpyвa 1099 eвpo, a Маtе 30 Рrо 5G щe e нa цeнa oт 1199 eвpo - тyĸ пoнe нямa изнeнaди.
    Китайско телефонче без Гугъл и ВСИЧКО , което прави смартфона смартфон на цена 1200 долара !!!!!!!!! Че той по-скъп от Епъл бе !!! И какво ще правиш на него , ще играеш китайски игрички и ще си щракаш селфита , които обаче можеш да качиш само в китайски сайтове , ахахаххахаххахаха !!!
  • 14 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "Китай подготвят 8 пъти повече инж от САЩ":

    95% от потребителите в Европа и Америка ползват смартфона основно за връзка със социални мрежи , месинджъри и гледане на видео от тубата най-вече !!! А хуйвея ти няма НИЩО от това !!! И никога вече няма да го има !!! Само гледай до края на годината какво фиаско ги чака !!!
  • 15 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Huawei са номер 1 И това е Факт":

    И за теб коментарчета 13 и 14 !!!! Китайски телефон за 1200 долара !!! Ахахахахаххахаххаха !!! Тия даже Епъл засрамиха с нахалство !!!!
  • 16 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Китай подготвят 8 пъти повече инж от САЩ":

    Те важните работи не се правят от "много инженери" , а от двама трима , ама на милион !!! И тези двама трима преди да ги направят откъдето и да са , вече са избягали в САЩ , хахаххахах !!! Пък ти чакай китайски зубърчета на заплата да направят втори Гугъл или Фейсбук примерно !! Да не говорим за втори Епъл или Амазон !!! Щото Алибаба още е в пъти по-малка от Амазон и такава ще си е още бая време , ако въобще го стигне някога !! А и както се вижда Китай тича към рецесия , така че въобще забрави в близките 30-40 години !!!
  • 17 Rado

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "1944":

    Очаквай и скоро да откраднат представения тази година сгъваем ключ за премиум Уазките. САЩ и Германия кога?? :DDDDD

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.