Last news in Fakti

24 Септември, 2019 13:03 2 082 0

Четка за зъби за мързеливци

  • encompass-
  • четка за зъби
Четка за зъби за мързеливци - 1

Еднообразната и монотонна процедура на миене на зъби може да бъде намалена с помощта на технологията, предлагана в специалната четка Encompass. Целият процес при поддържане на високо почистване на зъбите отнема само 20 секунди, уверяват създателите на джаджата.

Съществуващите аналози на пазара - четки за зъби Amabrush и Chiiz, които се справят със задачата за 10 до 30 секунди, използват различен принцип, основан на използването на специални работни глави, които вибрират по време на фиксиране между зъбите.

Encompass има оригинална глава с J-образна "четина", която независимо се приспособява към индивидуалните характеристики на зъбите на собственика както на горната, така и на долната челюст, задната и предната повърхност на зъбите.

Четка за зъби за мързеливци

След като нанесете пастата, главата, разположена в едната половина на челюстта, се захапва, което активира старта на двигателя Encompass, който пък изпомпва въздух в работната част на четката за зъби.

В резултат на това циклично се образуват мехурчета, които се издува вътре в главата и инициират прогресивното движение на горната и долната половина на четката с честота 100 движения в секунда. Дълбокото миене отнема само 10 секунди.

Процесът се повтаря в другата половина на челюстта. Проектът за ултрабърз Encompass е предложен от разработчици от Sonicare и Clarasonic, специализирани в производството на електрически четки за зъби.

В сайта Indiegogo устройството може да бъде поръчано за 99 долара, а цената на дребно вече е 189 долара. Проектът вече е събрал над 200 хиляди долара с необходимите 30 хиляди долара за стартиране на производството, а до края на набирането на средства остават повече от две седмици.

Четка за зъби за мързеливци


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА