Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 18:31 5 913 11

Segway пуска електрическо ендуро

  • segway-
  • ninebot-
  • dirt ebike x160-
  • dirt ebike x260-
  • електроциклет-
  • електрически мотоциклет

Американската компания Segway, известна с двуколесните си самобалансиращи скутери за придвижване в града, започва производство на електрически мотоциклети. Фирмата, която стана собственост на китайската Ninebot през 2015 г., ще атакува пазара едновременно с два модела.

Segway пуска електрическо ендуро

Базовият Dirt eBike x160 е компактен мотоциклет с повишена маневреност. Може да измине до 65 км с едно зареждане, а максималната скорост е 50 км/ч. 17-цоловите колела са избрани като най-удачен вариант за пресечена местност.

Segway пуска електрическо ендуро

По-скъпият Dirt eBike x260 разполага с по-голям акумулатор, който позволява изминаването на 120 км. Има по-масивна рама и 19-цолови колела, което предполага по-слаба повратливост, но и по-висока скорост.

Продажбите започват в началото на 2020 г. на цени от $3 000 (€2 724) за Dirt eBike x160 до $4 600 (€4 177) за Dirt eBike x260. От ноември електрическите мотоциклети на Segway ще могат да се поръчат с отстъпка от $500 (€454) на платформата за колективно финансиране Indiegogo.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 deadman1488

    6 12 Отговор
    тея не са у ред с главата тва са 6000лева ве ,само свръхбогати коплета могат го купят

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 2 мани мани

    4 2 Отговор
    има и по-евтинки, пак китайски, а и са без верига :) с верига е вече демоде :)

    Коментиран от #5

  • 3 Е кво са???

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "deadman1488":

    Три заплати.Аз имам три велосипеда за десет хиляди,и не са нещо особено.

    Коментиран от #7

  • 4 До 1

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "deadman1488":

    Тва е нищо! Отвори сайтовете за ендуро велосиопеди и ще видиш, че велосипед задвижван само с мускулна сила епо-скъп от кола! Цените на приличните ендуро колелета започват от 5000 лева нагоре. Ако пък искаш да е малко по-добро ще трябва да платиш над 15 000 лева. Голяма мафия са тия във велосипедния бизнес

    Коментиран от #8

  • 5 movieman777

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "мани мани":

    не си у ред сглавния с верига е по добре ве
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack Bauer

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "До 1":

    Защо да са мафия, то кеф цена няма. Като има шарани да кълват на 15К лв. :-D
  • 9 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "gvdff":

    Така е. Мой приятел от две години ходи на работа с велосипед и се видя в пари и време. С колелото е много по-бързо, много по-лесно, много по-удобно. След това не даваш пари за гориво, поддръжка, паркиране, ремонти, нищо. Аз също почти не изкарвам колата, купих си колело за 800лв, българска сглобка с добри части, не нещо скъпо и има голяма разлика спрямо 20г. ми колело като вървене и качество на комфорт. Препоръчвам го на всеки. Само се оборудвайте добре с каска, очила, ръкавици, светлини и ключалка, това са още 100лв. Не очаквайте да ви пазят другите участници.

    Коментиран от #10

  • 10 gvdff

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    За жалост нямаме никакви условия за каране на колело, да не говорим за тротинетки на ток. Нямаме условия и да ходим спокойно по тротоара без да се спънем. И пътища нямаме да си караме по-спокойно, без да се налага да опитваме да заобикаляме опасни шахти. Като добавиш, че нямаме никаква култура и все гледаме другия колко е зле, то аз не бих карал колело до работа, ако тя е на повече от 5км от нас.
  • 11 Лично мнение

    0 0 Отговор
    Живея в София. Работя на близо 7 км от вкъщи. Карам всеки ден колело до работа и не се оплаквам. Ако човек си търси оправдания, винаги може да си ги намери! С колело, с кола и с градски транспорт стигам за едно и също време до работа, понякога и по-бързо с колелото. Ходя на работа да си свърша работата, а не да отчитам време прекарано на работа. Така че за мен е важно да стигна бързо и като свърша с работата да се прибера вкъщи или да изляза някъде с приятели, а не да вися по задръстванията, да търся място да паркирам, да чакам по спирките. Не съм си взел ел. тротинетка, защото ми се струва, че ще стана по-мързелив. Движението ме ободрява и се чувствам по-работоспособен. Вече си взимам колата, само когато ще пазарувам нещо по-сериозно като транспортно средство. Факт е и че нямам деца още, така че разбирам и тези, които трябва да оставят децата на училище и им е по-удобно с кола. Забелязвам подобряване на културата на пътя, но ако се отнасяш добре с хората и с теб ще се отнасят добре!