Last news in Fakti

10 Януари, 2020 11:41 2 160 7

AirPods правят повече пари от Spotify, Twitter и Snapchat

  • apple-
  • airpods

Нов доклад на анализатора Кевин Руук показва, че приходите на Apple само от безжичните слушалки AirPods надвишават тези на редица компании в технологичния бранш. Сред тях са Spotify, Twitter, Snapchat и Shopify.


В доклада си Руук представя следната графика, показвайки колко оборот генерират безжичните слушалки на Apple в сравнение с други технологичните гиганти:

AirPods правят повече пари от Spotify, Twitter и Snapchat


Използвайки различни източници, анализаторът определя приходите от AirPods на 12 милиарда долара, което би се равнявало на около 4,5% от общите продажби на Apple.


Този резултат представлява ръст от 128% спрямо 2018-а, когато оборотът от безжичните слушалки е възлизал на 5,25 милиарда долара. Това само по себе си се равнява на увеличение от 133% в сравнение с 2017-а, през която според Руук приходите от AirPods са били 2,25 милиарда долара.

Гледайки тези темпове за растеж, анализаторът смята, че е твърде вероятно, през 2020-а безжичните слушалки да задминат и Uber. Той се основава на убеждението си, че AirPods все още имат много поле за развитие. Това се дължи на факта, че докато потребителска база на iPhone е около 900 милиона, досега са продадени само около 100 милиона от безжичните слушалки на Apple.


Според друг известен анализатор на технологичният гигант от Купертино, Нейл Сибарт, който е основател на блога Above Avalon, цифрите на Руук са завишени. Той вярва, че реалните приходи от AirPods възлизат на 7,5 милиарда долара.


Въпреки това, дори ако Сибарт е прав, това все още означава, че продажбите на безжичните слушалки надхвърлят оборота на Spotify, което само по себе си е впечатляващо.


Припомняме, че Apple пусна AirPods през декември 2016-а. Ръстът им до голяма степен се дължи на факта, че съвременните iPhone вече не разполагат с 3,5 мм жакове за слушалки, което принуждава собствениците им да използват конвертори или безжични слушалки. По този начин Apple направи поредния си успешен ход в задържането на потребителите си в екосистемата на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    7 10 Отговор
    Apple уверено пада към дъното, пищят постоянно тук, местните каскето-експЪрДи !

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Айде със здраве

    6 2 Отговор
    Експертите от коментиращите във факти.бг не са съгласни. За тях 8 ядрения процедсор и 607 мегапикселовата камера са еталон за технологии и бизнес във високотехнологичния сектор. Истината е че гроздето е кисело затова са на хуавей. Сега ще кажат той струва 4к лева..., е да де ама вашите са от по 400-500 спокойно ;)
  • 7 Rado

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Каскет септември 2016: iPhone 7 е пълен боклук, няма жак за слушалки.
    Учуден каскет 2019: Хуявей P30 Pro е вн номер 1. Опааа няма жак, те другите няма да видят.