Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 12:48 2 697 9

99 смартфона създадоха виртуално задръстване

  • google maps-
  • трафик-
  • задръстване
99 смартфона създадоха виртуално задръстване - 1

Използването на услугите на Google в ежедневието става неразделно и познато на почти всеки. Своеобразно представление по улиците на Берлин бе организирано от художника Саймън Уекерт, създавайки виртуално задръстване в Google Maps.

Използването на услугата за картографиране на Google промени коренно живота на човечеството. Удобните интерактивни и мащабируеми функции на Google Maps освободиха огромно време за хората, улеснявайки ги с информация за посока и трафик.

99 смартфона създадоха виртуално задръстване

Немският художник Саймън Уекерт използва една количка и 99 смартфона, свързани с услугата Google Maps. Той поставя всички устройства в количката и започва разходка с нея из улиците на Берлин.

Услугата Google Maps възприема наличието на толкова смартфони в една географска точка като проблеми със задръстванията и започва да съветва шофьорите как да избегнат мястото, в което в този момент е била само количката на Векерт.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    13 6 Отговор
    "Едни хора" са направили нещо за улеснение на много други хора които не познават даденото място. Този да се направи на интересен е направил куп проблеми и сега хлапетата ще започнат да се гаврят със и без това натовареното движение. Пожелавам му да препие, да се гърчи и да му трябва медицинска помощ,, линейката да мине по най-дългия маршрут за да избегне виртуалните задръствания от нехранимайковци а той да се мъчи през това време.

    Коментиран от #6

  • 2 Анонимен

    8 5 Отговор
    Хехе браво за идеята.Трябва да се пробва.
  • 3 Дългия

    7 6 Отговор
    Тъпа шега на гърба на обикновените шофьори ! На тоя трябва да му забранят да пипа смартфон и компютър до живот!

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    15 2 Отговор
    А нали уж Google не ни следеше ....
  • 5 Миризлив пор

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дългия":

    Този "бъг" се знае от много време официално може би със пускането на услугата. На междуградско и 5-6 телефона при рязко забавяне веднага се отразява на картата. Това че някой е решил да се гаври със една доста добра идея е вече проблем. Дано някоя линейка или пожарна не е закъсняла за някой спешен случай. Иначе съм му го пожелал онова за линейката от сърце.
  • 6 Ветеринар

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Ама ти верно си бил пор? Човекът иска да покаже колко абсурден е алгоритъма. Аз съм виждал как бус със 70 човека всеки с андроид прави червена лента на празен път. Отделно от къде на къде БЕЗВЪЗМЕЗДНО милярдери като Гугъл ще черпят информация от телефона ми??? Вазе поне дава някакви "моркови" ако рипортваш

    Коментиран от #7

  • 7 Дрън-дрън

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ветеринар":

    Виждал си грънци. За да измери трафик, трябва да си влезнал в google maps и да си задал маршрут. Само тогава google отчита къде ти се намира телефона и го включва в трафика. Освен това, в тази количка дори да имаше само три телефона, пак щеше да отчете задръстване, защото се следи скоростта на придвижване, а не броя на включените устройства. Виждал съм участъци с червено, почти при нулев трафик, но поради една или друга причина там скоростта на движение беше ниска. От друга страна съм попадал в задръстване, което въобще не беше отбелязано. Вероятно никой не си е пуснал навигацията там, за да бъде отчетено, въпреки че най-вероятно 100 процента от шофьорите са имали телефон в джоба.

    Коментиран от #9

  • 8 kkk

    0 0 Отговор
    Заради такива и други мало умия на Гугъл отдавна не ползвам Мапс-а, а Waze... Да бе- знам, че и то е собственост на бай Гугъл обаче по-добро за трафика в града просто НЯМА. Там трафика се изчислява и без да си задал маршрут щото много хора знаят как да стигнат от т.А до т.Б- достатъчно е само да е пуснат Waze и изчисленията стартират. Виждам пред мен жълт участък с ниска скорост щото е имало леко задръстване скоро, минавам аз и задръстването го няма и с очите си виждам как жълтото изчезва... Разбира се най-удобното на Waze е маркирането от потребители на задръствания и други проблеми, но принципно алгоритъмът им е различен от Гугъл Мапс...
  • 9 гттнв

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дрън-дрън":

    не е така, не е нужно дори да си включил локацията на телефона, за да го отчита в трафика. мислиш ли, че всички в час пик, прибирайки се от работа, си включват навигацията, за да стигнат до тях и така всеки ден...