Last news in Fakti

5 Март, 2020 17:12 4 968 22

Путин посочи руския Илон Мъск

  • владимир путин-
  • евгений касперски-
  • илон мъск

Програмистът и предприемач Евгений Касперски е руският еквивалент на Илон Мъск, обяви Владимир Путин в интервю за информационната агенция ТАСС. Според президента на РФ основателят на най-голямата компания за антивирусен софтуер в света спокойно може да се мери с шефа на SpaceX и Tesla.

"Имаме си Касперски. Мисля, че в своята област той не отстъпва по нищо", отговаря Путин на въпроса кого може да предложи Русия като пример за подражание. "Касперски не е единственият ни такъв лидер, просто сега, в движение, ми хрумва неговото име".

Запитан дали в Русия може да бъде създаден аналог на Tesla, руският президент напомня, че бизнесменът Михаил Прохоров е обещал да създаде такъв. "Той ми показа [прототип на Ё-мобиль], даже го карах, но засега не му се получава", отбелязва Путин.

В интервюто от проекта "20 въпроса към Владимир Путин" руският президент напомня за технологичните успехи на страната. Според него Русия е изпреварила всички в областта на атомната енергетика.

"Произвеждаме най-много блокове за атомни електроцентрали в света. Това не е оръжие, няма нищо общо. Това са високи технологии, които развиваме активно", казва Путин.

Според руския президент Русия е недостижима в производството на съвременни оръжия. Путин обещава да не бъде забравян и "цивилният" сектор. "Всичко става постепенно, но ще се случи".


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    26 9 Отговор
    Абе то добра идея Е-мобиль, само че в Русия електромобила ще е толкова успешен колкото и дизеловите Лади бяха - хич, защото студа и батериите не се разбират.

    Коментиран от #4

  • 2 Иванов

    38 24 Отговор
    Е, така е. В белия свят личностите се създават сами, а в Путинистан ги посочва другарят - бащица.

    Коментиран от #3

  • 3 реалности

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    А в България Бащицата даже няма, какво да посочи !

    Коментиран от #5

  • 4 А дали знаеш

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Към батериите за ел коли задължително се слагат охладители защото иначе буммм интересно дали разбираш!?
  • 5 БирникЪ

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "реалности":

    Има. Първи сме по производство на тикви - и истински, и гербави!
  • 6 Крум

    8 5 Отговор
    Дрън, дрън - ярина
  • 7 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    2 1 Отговор
    Извършените и подготвяните за извършване „сделки“ освен всичко друго, демонстрират и фактическият контрол върху „Виваком“ и нейният изпълнителен директор от страна на руската държавна банка ВТБ, която е основен краен бенефициент на източеният от българската компания кеш. А изглежда „Мистър икономика“ за 2019 г. Атанас Добрев е готов за още „подвизи“ в ущърб на компанията и на Българската държава. Поне така изглежда и ще съвсем в реда на нещата прокуратурата да се заинтересува от пълзящите процеси. Може да се окаже, че извършените с неговия подпис действия надхвърлят далеч текущите корупционни скандали.








    Излиза, че докато гони руските шпиони, държавата си затваря очите за огромно източване на стратегическа българска компания в полза на руска държавна банка, и то по начин, който пряко ощетява държавния интерес.

    Коментиран от #15

  • 8 де факто

    20 7 Отговор
    Руснаците са толкова закърняла нация ,че подобни личности не само,че нямат ами и никога няма да имат.Вижте само първите 20 най-богати хора в САЩ и Русия например.В САЩ всички са направили нещо.Я технологии,я нещо друго..Общо взето допринасят с нещо за света.В Русия от първите 20 най-богати 19, се занимават с петрол или някакви други ресурси.Общо взето грабят на готово от природата и препродават.Просто Русия не произвежда нищо,а шанса за реализация при тях е нулев.

    Коментиран от #18

  • 9 гост

    11 8 Отговор
    Путя само може да си мечтае за руски дори подобен на Мъск , такива не е имало никога и няма да има ! А за руските "технологични" успехи какво да кажа освен прости му боже , той не зне какво плямпа !!
  • 10 Йозеф

    8 7 Отговор
    Ватниците ще направят Ё-мобиль когато цъфнат стълбовете в Сибир.
  • 11 Borislav Popov

    13 8 Отговор
    Малко е странно, Касперски да се сравнява с Мъск, руснака е бизнесмен и се занимава с разработването само на един софтуер, а Мъск въвежда и работи с нови технологии в това число и космически. Освен това Мъск е създал компания с милиарден капитал ! Иначе нищо чудно, Касперсеки е бивш работник на КГБ и колега на Путен.
  • 12 така така

    4 3 Отговор
    Руският Илон Мъск, е..... Илон Мъск.
    Гениално!
  • 13 123457

    10 11 Отговор
    г-н Путин АЕЦ не са "високи технологии", а архаични на възрст 50-70 години. Новите технологии са зелената енергетика.
    Германия, Япони отричат АЕЦ вече. На там вървят Великобритания, САЩ и Франция.

    Руските по-точно "съветските" реактори за АЕЦ , се използва западна автоматика, генератори и турбини, защото са по-добри от руските.
  • 14 Хубаво беше и да обясни

    4 4 Отговор
    защо Касперски и други руснаци постигат успехи извън Рашастан, а на оставащите там като Прохоров не им се получава.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 незнайко

    5 4 Отговор
    Да прав е . Не може хем да правиш най добрите оръжия, хем да правиш автомобили ! Защо германия не прави ледоразбивачи и изтребители и самолетоносачи ??? Колко военни кораба си е произвела ??? Русия е сама срещу всички НАТОВЦИ !!!

    Коментиран от #17

  • 17 ссссс

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    Айде бе не можело ? Може,просто руснаците не са достатъчно развита нация,за да правят подобни технологии.Отделно нямат и никакви финансови средства,но най-вече знанията им куцат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Маркс

    2 1 Отговор
    винаги съм се учудвал, как тези които продават само пуканки и сандвичи, печелят повече от тези които правят чудеса в науката , но ходят гладни ... и Енгелс може би ще се окаже прав, че пуканките засищат, а тъпанарите не могат да дрискат от чудеса

    Коментиран от #20

  • 20 Джеронимо

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Маркс":

    сега разбирам защо ни натикаха в резерватите,... иначе ние щяхме да продаваме електрокари, i фони и Win-доуси ..а сега сме само в музея на Мадам Тюсо
  • 21 другарят

    6 3 Отговор
    Илон Мъск е мошенник, но като има балъци които му купуват акциите, защо да не продължава да ги лъже!?

    Коментиран от #22

  • 22 де факто

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "другарят":

    Добре,че са анонимните терикати като тебе да ни отворят очите.Бахти глупака.