Last news in Fakti

11 Май, 2020 13:14 5 065 7

ЗАЗ се надява да прави Renault след карантината

  • заз-
  • renault-
  • lada-
  • arkana
ЗАЗ се надява да прави Renault след карантината - 1

След като карантината бъде отменена, Корпорация "Укравто" очаква да постигне съгласие с Renault по въпроса за леките автомобили в ЗАЗ (Запороженски автомобилен завод). Това каза прессекретарят на компанията Дмитрий Скляренко.

През 2019 година Renault започна активно да се интересува от възможността за производство на автомобили в Запорожие. В украинската преса миналата есен имаше съобщения, че френският автомобилен гигант иска да произвежда кросоувъра Renault Arkana на съоръженията на ЗАЗ.

В резултат на това се оказа, че в края на 2019 година Renault започна да проверява техническите възможности на ЗАЗ. В Запорожие дори организираха пробно производство на автомобили. Вярно, не Renault, а Lada, но в това няма нищо странно, защото, както е известно, френският автомобилен гигант притежава акциите на АвтоВАЗ.

Колко време е трябвало да продължи проверката на автомобилната фабрика в Запорожие, не се знае. Но след въвеждането на карантина в Украйна, сглобяването на автомобили Lada в ЗАЗ беше спряно (поради липсата на комплекти автомобили), но преговорите с Renault продължават и след премахването на карантината от ЗАЗ се надяват те да приключат успешно.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    4 13 Отговор
    Какви надежди, те французите отдавна не правят автомобили с манивела отзад? Или ще направят модел "джендър френдли"
  • 2 В .В.

    13 1 Отговор
    Бизнесът трябва да върви...!!Успех!!!
  • 3 Пламен

    10 4 Отговор
    То и аз се надявам след карантината в спалнята да ме чака 18-ка украйнка.
  • 4 габровец от варна

    15 1 Отговор
    А,ето я моята марка! Ха дано измислят наследник на моят стар ЗАЗ. Ама пак да е такъв с двигател отзад и евтин,веднага го взимам!
  • 5 Дано Renault

    9 0 Отговор
    вкарат украинците в 21 век, ще от полза най-вече за тях
  • 6 Фен на Заз

    11 1 Отговор
    ЗАЗ е една хубава марка. ЗАЗ правеха много хубави коли двувратки,заден двигател, като купе, яко парно, хубав дизайн имаха зазките от 70-те и 80-те години, хубаво табло, кожен салон. верно изкуствена кожа, но за какво ти е естествена,важно е че изглежда като кожен салон,да по-евтин ,но достатъчно добре изглежда.Вдига 140 км./ч., проходима за зимно време. Абе направена кола беше. После Таврия вече с модерен дизайн, хубаво табло, отново много успешен модел - малолитражка, но с по-голямо купе, караш 10 години и хвърляш,взимаш нова Таврия. Беще измислено, обаче не и за конкуренцията на западните марки,които пък са много по-скъпи.

    Коментиран от #7

  • 7 габровец от варна

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фен на Заз":

    Ааа твоят уважаеми ще е много хубав!Аз веднъж вдигнах 110 по нанадолнището и беше цяло приключение което никога няма да забравя.Е то моя е на 45 години....