Last news in Fakti

11 Май, 2020 15:35 61 919 18

Как да тониранете предните стъкла на колата, без да получавате глоби

  • автомобили-
  • съвети-
  • тониране-
  • стъкла-
  • магнитна щора
Как да тониранете предните стъкла на колата, без да получавате глоби - 1

Забраната за тониране на предните странични стъкла се превърна в един от болезнените удари за почитателите на тунинга. Много собственици на автомобили още не са се примирили с това, като редовно плащат глоби и отлепват прясно залепеното фолио. Но знаете ли, че има и по-добра техника?

Тонирапето придава на колата по-естетичен и стилен външен вид, позволява ви да се скриете от любопитни очи и не позволява слънцето да затопли интериора до състоянието на нагорещен тиган. Единственият минус е, че е незаконно, що се отнася до предните стъкла. По закон само пътниците на задния ред седалки могат напълно да се насладят на така обичаниите от тунинг специалистите силно тонирани стъкла.

Но наскоро се появи удобна и проста алтернатива, която ви позволява да поддържате комфорт в кабината и да не нарушавате закона. Говорим за т.нар. магнитни щори, които се монтират на арката на вратата по контура и дори ви позволяват да спуснете прозореца. Отвън изглеждат точно като тонирани, а товътре не пречат на гледката, пропускат въздух и ви позволяват да се насладите напълно на личния си живот в собствения си автомобил.

Как да тониранете предните стъкла на колата, без да получавате глоби

Между другото, подобно подобрение на автомобила значително ще помогне и на оези, които постоянно забравят различни стойностни предмети на открити места в колата - мобилни телефони и джаджи, портфейли и документи. Ако магнитната завеса е монтирана, тогава различаването на случващото се в кабината е почти невъзможно. Такива щори могат да бъдат направени по поръчка от няколко фирми у нас или да бъдат закупени от известния китайски онлайн пазар.

Основното, ако се спрете на втория вариант е да се посочи точно марката и модела на автомобила, да се вземат реалните размери за всеки случай и внимателно да се изчисли всичко по време на първата инсталация. За да се съобразим със закона, джадгите трябва лесно да бъдат премахвани. Единственият недостатък е, че на пръв поглед понякога е невъзможно да се разбере дали прозорците са отворен или затворени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Марти

    19 10 Отговор
    Точно от али баба си взех такива, пасват идеално (за мое учудване) не са скъпи и се махат за секунди. А наистина изглеждат като професионално тониране.
  • 3 Последния софиянец

    32 25 Отговор
    Е как? Ако знаеш паролата за деня не те глобяват. Един път тръгнахме за морето с поръчково БМВ с тъмни стъкла. Спряха ни три пъти ама знаехме паролата.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Враца Баце

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Паролата е една и съща "Алеко", на бас на 100 лева!
  • 7 шоф е р

    28 13 Отговор
    Забраната си е напълно правилна. Затъмняването на предните стъкла преци да се вижда водача. Като стигна на кръстовище е важно да видя дали и другият ме вижда.
  • 8 Гост

    28 1 Отговор
    Решат ли да те ошарят, вътре си. Отиди обяснявай, че са затъмнени с комарник.
  • 9 Прост народ

    21 7 Отговор
    Словения, хърватска, сърбия.... Нямаш проблеми със затумнени стъкла, има си разрешен процент на затъмнение, от сервиза изюизаш със сертификат за процента затъмнение и на всеки технически преглед ти замерват процента и го вписват в документа за преминат технически преглед а това че държават ни е проста е отделен въпрос, тука само полицайчет и мутри имат благословията да си затъмнят прозорците. В някой държави има изледване което доказва че по рядко се разбиват коли със затъмнени прозорци защото не се вижда от пръв поглед какво има или какво си забравил в колата

    Коментиран от #18

  • 10 onq s konq

    5 3 Отговор
    Значи, аз да ви кажа какво правя. Взимам стоманизиран тел с ПВЦ изолация 1мм. Огъвам го по формата на стъклото. Жената му зашива едно черно перденце. Получава се идеална щора, слага се и се маха за секунди. А и глоба няма!
  • 11 Има ги

    3 3 Отговор
    Има ги и в БГ, трокот се казват.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тарикатче

    19 31 Отговор
    Целта на този закон е именно да може отвън да се вижда какво става вътре в колата. Много е тарикатско да нарушваш закона - дано ви глобят всичките такива тарикати. Дано гласуват закон, с който тарикатски опит да не се виждаш да се санкционира двойно!
  • 15 Лесно

    13 3 Отговор
    Купете си кола с фабрично тонирани стъкла с UV защита. Ако си направиш стъклата черни си полицай, наркопласьор или сиганин.
  • 16 Крис

    1 6 Отговор
    абе пишете грамотно бе,ама иначе имате претенций...
  • 17 2323

    3 6 Отговор
    Има причина а да е забранено. И тя е че, през тонираните стъкла не се вижда нищо вечер.
  • 18 Jimmy

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Прост народ":

    Напротив. Два пъти са ми разбивали задно стъкло, точно защото е с фолио - при разбиването стъкалцата не се разпръскват, а остават залепени, при което не се и чува почти никакъв шум