Last news in Fakti

17 Май, 2020 11:58 2 285 7

Google Chrome ще блокира тежките реклами

  • google-
  • chrome-
  • реклами-
  • банери
Google Chrome ще блокира тежките реклами - 1
Снимка: Shutterstock

Google обяви, че ще започне да блокира тежките реклами в Chrome заради натоварването, което те оказват върху процесора, бързината и цялостното представяне на браузъра, както и живота на батерията на устройството. Това предаде Softpedia.

Google обяснява, че тези тежки реклами могат да злоупотребяват със системни ресурси, без дори потребителят да знае за това. В някои случаи те се използват за "копаене" на криптовалута или просто са лошо оптимизирани. Именно заради това, Google вече не иска те да се показват при сърфиране Chrome. За целта браузъра ще започне да ограничава ресурсите, които една реклама може да използва.

„За да запазим батериите и мобилния трафик на данни на нашите потребители и да им осигурим добро изживяване в мрежата, Chrome ще ограничи ресурсите, които реклама или банер могат да използват, като зададем пределни прагове. Когато те бъдат превишени, проблемният iframe ще се заменя с празен програмен прозорец, който ще информира потребителя, че на това място е имало реклама, която изразходва прекалено много системни ресурси", казват от Google.

Компанията разкри и как ще отделя тежките реклами от тези, които не причиняват вреда.

„Насочихме се към най-възмутителните реклами. Става дума за тези, които или изразходват над 4 MB интернет трафик или в рамките на всеки 30-секунден период пренатоварват процесора за 15 секунди или натоварват процесора за повече от 60 секунди. Макар че само 0.3% от рекламите в интернет надхвърлят тези прагове и са съответно тежки, те изразходват 27% от световния мрежови трафик и 28% от процесорните ресурси", обяснява Google.

Google Chrome ще блокира тежките реклами

Системите за блокиране на тежки реклами ще бъдат част от стабилните версии на Google Chrome до края на август.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    15 0 Отговор
    Браво !
  • 2 Peci kupona

    13 0 Отговор
    Ако може това да се случи с всички реклами, цена няма да имат :)

    Коментиран от #4

  • 3 Нещастници алчни

    14 2 Отговор
    Какви реклами, какви 5 лева. Само компютърно неграмотни xора използватбраузър на корпорация, която се изxранва и е свързана с рекламен бизнес. Точно тези ще ме пазят от реклами. Айде, нема нужда
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Амигдала

    8 1 Отговор
    Що ми изтрихте коментара? Писах че това вече се случва.Нещо обидно да има? Пишете статия за нещо което вече е факт,и го триете.
  • 6 Гостенин

    4 0 Отговор
    Ползвам си Brave и не виждам икакви реклами. Блокира всичко, дори в тубата не гледам реклами.
  • 7 VVV

    0 0 Отговор
    Аз затова почнах да ползвам яндекс.Мнооого съм доволен.Не ми искачат никакви реклами. Не бави .Само преводача на гугъл ползвам.