Last news in Fakti

23 Юни, 2020 13:02 4 945 13

Искате ли да летите в космоса с балон? Скоро ще имате такава възможност (ВИДЕО)

  • полет-
  • космос-
  • балон-
  • туристи

Капсулата ще може да приеме до 6 туриста и един пилот

Искате ли да летите в космоса с балон? Скоро ще имате такава възможност (ВИДЕО) - 1

Интересът към туризма над повърхността на нашата планета все повече набира популярност. Заедно със скъпият и продължителен туристически полет до МКС, в близко бъдеще по-малко заможните жители на Земята ще имат възможност да отидат в стратосферата на надморска височина до 30 км, използвайки традиционните за целта балони.

Компанията Space Perspective, основана през 2013 г., сключи договор за предварителното обучение на бъдещи туристи, което ще се провежда на космодрума. "Кенеди" във Флорида. Основателите на компанията, семейство Табер, от няколко години рекламират пътуването с балон в космоса. Независимо от това, досега компанията не е извършила нито един такъв полет с хора на борда, всички полети са извършени като част от тестване и за изпълнение на рекламни проекти.

Искате ли да летите в космоса с балон? Скоро ще имате такава възможност (ВИДЕО)

Един от най-успешните проекти, реализирани от Space Perspective, е пускането на пилешкия сандвич KFC в стратосферата. Сега основателите обявиха готовността си вече да вдигат балони с туристи. Официалното представяне показва концепцията за капсула с балон, наречена космически кораб "Нептун". Пробен старт на летателния апарат е планиран за началото на 2021 година, а туристическите полети ще започнат през 2024 година.

Капсулата ще може да приеме до 6 туриста и един пилот. Пътуването "Нептун" ще продължава шест часа, от които два часа ще са необходими за изкачване до височина от 100 хиляди фута (повече от 30 км) със скорост 12 мили в час. Тогава ще започне панорамен круиз, който ще продължи още два часа и ще се проведе на височина три пъти по-висока от средната височина на която летят гражданските самолети. След това корабът се приземява в Атлантическия океан или в Мексиканския залив. 

Искате ли да летите в космоса с балон? Скоро ще имате такава възможност (ВИДЕО)

Продължителността на полета от шест часа принуждава разработчиците да осигурят на туристите бар и тоалетна, като те са подобни на тези в самолетите и са разположени в долната част на капсулата. Според основателя на компанията "най-добрият изглед в света" ще има именно от тоалетната. Очакваната цена на шестчасовото пътуване до границата на космоса и стратосферата ще бъде около 125 хиляди долара.
 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    7 4 Отговор
    Значи ще се лети на границата на космоса и атмосферата,ако паднем или ако има повреда,възможностите са 2.Или да отлетим в космоса за винаги или да паднем на земята и пак за винаги,не знам ,кое е по добре?

    Коментиран от #2, #4, #5, #8

  • 2 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    За падането има парашути , за които тая капсула е идеално пригодна , а за "отлитането" също е доста трудно , най-малкото изпускането на балона е толкова лесно и то автоматично с дублирани или даже учетворени апарати , че практически е невъзможно ! И за туризъм това наистина е най-евтиния и подходящ начин !
  • 3 Чочо

    8 0 Отговор
    Билети за връщане не се издават! 🤑
  • 4 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    Честно казано това е толкова евтин начин , че тая цена ще падне 5-10 пъти само да се появят 2-3 конкурента !!! При масово разпространение такъв туризъм ще е по-евтин от билет за нискотарифна авиокомпания !!
  • 5 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    Между другото цялото бъдеще на въздухоплаването ще е в апарати по-леки от въздуха , тип дирижабъл !! Това безумно горене на тонове гориво за няколко тона товар скоро ще бъде забравено ! И скоростите въобще няма да са по-различни от сегашните , 800-1000 км/ч !
  • 6 S74LK3R

    5 0 Отговор
    А за всички потдръжници на "Плоската земя" БЕЗПАРИ.
  • 7 ...

    0 4 Отговор
    Две птици по време на изкачването и е долу!

    Коментиран от #12

  • 8 Няма къща в Барцелона

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    Балонът се издига благодарение на земната атмосфера, демек няма начин балонът да напусне атмосферата, освен ако не го откраднат извънземните. Това си е куха измама, уж си в космоса, ама не можеш да напуснеш атмосферата. Преди 30 години руснаците предлагаха пътуване с МиГ25 на 25км височина срещу 30000 долара, но не са го рекламирали, като полет в космоса. Всъщност МиГ25 държи рекорда за най-голяма достигната височина от самолет - 38км, ако използваме подобни мошенически определения за Космос, значи руските самолети си хвъркат в космоса от 40 години.
  • 9 няма балаци

    2 3 Отговор
    Абсолютнипростотиии ! С балон в космоса !Те немогат с ракета или космически кораб да пратят туристи а тия с балон щели да пращат . Тия търсят балъци да им вземат парите и като чета са си намерили

    Коментиран от #10, #11

  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "няма балаци":

    Еми всъщност ако не знаеш или си забравил още преди 8 години във вече далечната 2012 г едно балонче стигна 39 км височина , от него скочи човек , който разви при падането свръхзвукова скорост и след това се приземи с обикновен парашут ! Та кое точно ти се видя невъзможно или и ти си от тия , дето като няма "горене" според тях нищо не става , хахах !!! Доста ограничени хора между другото да ти кажа , да не казвам по-силни думи !! И тия 39 километра въобще не са границата за балон за тяхно съжаление !
  • 11 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "няма балаци":

    Отделно от това вече не знам колко , че им загубих бройката хора ОБИКОЛИХА земното кълбо с балони и то на височини , които и за самолети не са ежедневие и без да горят тонове мръсотии като тях , ама то и това е невъзможно според вашта групичка , нали , аххахах !!!
  • 12 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "...":

    И защо реши така ?? Сигурно си мислиш , че тоя балон е от китайските от Илиянци , а ?? Или че е много трудно да се изгонят птиците наоколо от балон , който са ти написали , че се издига със скорост 15 км/ч , тоест десетина пъти ПО-БАВНО от повечето птици ??
  • 13 де факто

    1 0 Отговор
    Това няма да е летене в космоса ,а летене на голяма височина.Космоса започва от 100км височина ,а този балон ще лети на 30км. надморска височина..