Last news in Fakti

21 Декември, 2021 11:35 2 941 3

Пилот с Wingsuit прелетя над активен вулкан (ВИДЕО)

  • wingsuit-
  • вулкан-
  • полет

Екстремният полет, за който Алварес се готви цяла година, е направен над вулкана Вилярика, намиращ се в Южните Анди

Пилот с Wingsuit прелетя над активен вулкан (ВИДЕО) - 1

36-годишният Себастиан Алварес, чилийски гражданин и бивш пилот от националните военновъздушни сили, направи може би най-екстремния полет в историята на wingsuit - след като прелетя 200 метра над вулкан и успешно кацна на планински склон, правейки почти 3-минутен полет.

Екстремният полет, за който Алварес се готви цяла година, е направен над вулкана Вилярика, намиращ се в Южните Анди. Това е изключително активен вулкан, който изригва редовно. От 16 век са регистрирани няколко десетки изригвания. Това „поведение” е причината за появата на името Вилярика, което на местния диалект на индианците мапуче означава „Дом на демона”.

Полетът на Алварес започва със скок от хеликоптер на височина от 3 500 метра. В рамките на 40 секунди ентусиастът набира скорост от 282 км/ч и за секунди прелита над вулкана. След полета смелчакът каза, че този скок е предшестван не само от едногодишно обучение с 500 тренировъчни скока, но и от внимателно планиране с аеродинамични изчисления. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    "500 тренировъчни скока, но и от внимателно планиране с аеродинамични изчисления." .-и добре платено от Редбул,като гледам как всичко е добре брандирано,а и на хеликоптера пие,предполага се какво,май само това е смисъла от упражнението.
  • 2 Е.С.

    2 0 Отговор
    Поздравления! Това е страхотно!
  • 3 редник

    0 0 Отговор
    E, kеф цена няма!
    Браво, но чак 500 скока за тренировки са много, но ако друг плаща...