Last news in Fakti

6 Януари, 2021 12:00 2 603 13

Как и защо колите Tesla блеят като коза или имитират човек, изпускащ газове (ВИДЕО)

  • tesla-
  • звук

Как и защо колите Tesla блеят като коза или имитират човек, изпускащ газове (ВИДЕО) - 1

Една от характеристиките на електрическите превозни средства е почти пълната липса на шум от двигателя по време на работа. В резултат на това безопасността на хората около колата е намалена.

Американската национална администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) задължи Tesla да инсталира външни високоговорители на автомобилите до 1 септември 2020 г. Tesla обаче спази решението на регулатора година по-рано и вече през 2019 г. електрическите превозни средства започнаха да излизат със звуково оборудване, което отговаря на закона.

През януари 2020 г. Илон Мъск обеща, че в бъдеще електромобилите му ще могат да "говорят" с пешеходци и дори да се карат на вандали. С актуализацията 2020.48.26 на Tesla Software, представяща функцията Boombox, тези звуци са вече още по-реални.

Boombox е оригиналният метод за прилагане на системата за предупреждение за пешеходци, изисквана от NHTSA за всички електрически превозни средства. Сега собствениците на Tesla ще могат да плашат животни на пътя, да предупреждават пешеходците и просто да се забавляват, като предават различни звуци през външните високоговорители.

Асортиментът на звука е достатъчно широк - от блеене на кози до аплодисменти, от тържествени фанфари до уникален „режим на контрол на емисиите“, който имитира звуците, издавани от човек с повишено производство на газове. Налична е и възможност за промяна на звука на алармата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    20 10 Отговор
    Тесла всичко друго, но не и кола хахаха

    Коментиран от #3

  • 2 баба ми

    18 8 Отговор
    ТОВА НЕ Е КОЛА, А ПОДВИЖЕН ТАБЛЕТ, И ТО НА СУПЕР ВИСОКА ЦЕНА. Благодаря, карайте си го вие. А след 5 години не струва пукната пара и никой не иска да го купи.

    Коментиран от #5

  • 3 Друго си е

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    15 годишен пушиляк "нов внос"...
  • 4 омъскаряване

    7 5 Отговор
    Голямо джендъросване, ще падне! Бля!
  • 5 Не е за

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "баба ми":

    функционално-негра.мотни... Техният свят е аналоговия XX век.
  • 6 Знайко

    16 3 Отговор
    Докато намериш из менюто на таблета как да пуснеш звука, разбираш, че е изминал цял час и вече не ти трябва. Докато си пуснеш чистачките през таблета, дъжда взел, че спрял.
    С вкарването на всички копчета в този таблет и премахванете дори на лоста за чистачки. Мъка съсипа иначе не лошите си коли. Дано фалира и да го изкупи някой по-къдърен, който мисли повече за безопасността и удобството клиентите си, отколкото за рекордните капитализации на борсата.

    Коментиран от #10

  • 7 Name

    8 4 Отговор
    Простотии единствения звук би трябвало да имитира ДВГ.
  • 8 ABC

    7 2 Отговор
    Звуците ще са вървежни в Турция. Ще има скок в продажбите.

    Коментиран от #13

  • 9 теслата

    10 2 Отговор
    за такива "умници" незнаещи пола си е направена!!! Само пърдят и блеят основно из форумите....
  • 10 теслата

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    не е направена за каране,кво се косиш?? Даже волан не и трябва,нали като седне дженди пърди блее и върви сама!
  • 11 1234578

    5 3 Отговор
    Теслите започват да блеят от смях докато четат писанията на Радослав Славчев и на другите еднокнижтици на Факти. Особено силно блеят докато четат заглавията.
  • 12 СЕГА

    7 4 Отговор
    А джипката на Тиквата грухти, когото в нея се вози Шиши.
  • 13 Хитър Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ABC":

    За България да пуснат с попържни ще се купуват теслите.