Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 16:02 4 835 4

BMW i8 се превърна в мобилна ферма за добив на криптовалута

  • криптовалута-
  • майнинг-
  • bmw-
  • i8

Системата за копаене на криптовалута е оборудвана с дънна платка ASUS B250 Mining Expert и захранване EVGA SuperNOVA 1600 T2

BMW i8 се превърна в мобилна ферма за добив на криптовалута - 1

Ентусиастът Саймън Бърн от Лас Вегас продължава да изумява общността, като предлага уникални и оригинални начини за добив на криптовалута. По-рано Бърн създаде майнинг ферма със 78 видеокарти GeForce RTX 3080, използвайки най-бързия видеопроцесор в света. Този проект ще позволи на крипто ентусиастите да получават нетен доход от около 130 хиляди долара годишно.

В следващата стъпка Бърн реши просто да се подиграe на геймърите, заети с безплодни опити да си купят поне една видеокарта GeForce RTX 3080, която при препоръчителната цена от 700 долара се продава за повече от 1200 долара и е много трудно да се намери . Сега Бърн е закупил BMW i8 хибриден спортен автомобил за 147 500 долара и е инсталирал малка копачка от шест GeForce RTX 3080 видео карти в багажника.

BMW i8 се превърна в мобилна ферма за добив на криптовалута

Системата за копаене е оборудвана с дънна платка ASUS B250 Mining Expert и захранване EVGA SuperNOVA 1600 T2. Според създателят, тази инсталация ще помогне да печелите пари дори по време на пътуване, но основната причина, която го е подтикнала да създаде друга ферма с видео карти от най-висок клас, е желанието да дразни геймърите.

Автомобилната батерия на BMW i8 има мощност от 3 500 W, а инсталацията изисква само 1 500 W, но по време на работа генерира толкова много топлина, че багажникът трябва винаги да е отворен, което прави пътуването, комбинирано с добив на криптовалута, малко вероятно, особено в пустинята Невада.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    10 0 Отговор
    Аляска...
    Сибир...
  • 2 Факт

    26 2 Отговор
    Пълна простотия !
  • 3 Антиелектрика

    5 1 Отговор
    Бих казал че се е превърнало в стационарна "ферма" за криптовалути. С цялата тази допълнителна електроника няма да измине и 50км.
  • 4 робосапиенс

    5 1 Отговор
    КЛЕПТОвалутите и те минаха на батерии!