Last news in Fakti

11 Март, 2021 16:35 2 635 2

LG иска да произвежда новите батерии за Tesla

  • tesla-
  • батерии-
  • hyundai-
  • lg

Корейския гигант иска да поеме производството на батерии за електромобилите на Tesla

LG иска да произвежда новите батерии за Tesla - 1
Снимка: Tesla

След разигралия се скандал с батериите на Kona и възжмоността за предизвикване на пожар от тях, LG едва ли е в най-изгодната позиция на пазара за доставка на батерии. Въпреки това от корейската компания искат да произвеждат и доставят батерии за новите модели на Tesla.

Всъщност LG доставя част от батериите за американската компания, но това важи само за автомобилите, които се сглобяват в новата фабрика на Tesla в Китай. За сега единственото потвърдено от Мъск е че се водят разговори за доставчици на новите батерии, но не се споменава кои са те.

От друга страна LG вече започна да прави проби за производство на новия формат 4680 който Tesla ще използва. В битката се включва и Panasonic, които също снабдяват американската компания с батерии, но за сега LG е смятан за фаворит в надпреварата между технологичните гиганти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TSLA

    11 4 Отговор
    Интересна работа. Всички автомобилни компании се надпреварват да подписват договори с доставчиците на батерии, но въпреки това има недостиг на батерии.

    В същото време всички производители на батерии се надпреварват да доставят батерии на Тесла.
  • 2 гост

    2 1 Отговор
    Надпреварват се, защото по-добра техника няма, доказаха го. Правят батерии с остаряла технология, което не е оптимално, затова колите на конкуренцията са слаби, с малки батерии и скъпи. Датска фирма направи БМВ и3 с батерия в стил тесла и набута 60квч мощност, което е достатъчно за почти 500км спрямо оригиналът от 170км. Ала БМВ не искат и да чуят за такъв вариант, макар че подобно нещо би ги направило лидери по цена и показатели на пазара в ЕС. Производителите са виновни за това, че няма читави коли. Ето, Йония нали е конгломерат уж за развитие, а те надуха цените така, че и малцината решили да ги ползват ще се откажат на 76евроцента за квч.