Last news in Fakti

12 Март, 2021 10:15 4 648 12

Renault продава акциите си в Daimler

  • mercedes-benz-
  • -
  • renault-
  • kangoo-
  • citan-
  • x-klasse-
  • nissan-
  • navara

Компанията ще се откаже от акциите си в германския концерн

Renault продава акциите си в Daimler - 1
Снимки: Mercedes

Renault анонсира, че има планове да продаде акциите си в Daimler, които се равняват на 1.54%. Френската компания ще продаде всички 16 448 378 акция, които притежава, като средствата ще бъдат използвани за подобряване на финансовото положение в което се намира Renault в момента.

Renault продава акциите си в Daimler

Въпреки, че Renault се отказва от активите си, то сътрудничеството между двете компании няма да бъде засегнато. Ще припомним, че алианса Renault-Nissan-Mitsubishi разменя доста технологии и дори цели модели с Mercedes като например пикапът X-Klasse, който беше ребрандирана Nissan Navara.

Друг модел, който скоро ще се появи на пазара е новият Mercedes Citan. На практика ще видим обновеното скоро Renault Kangoo, но с трилъчева емблема. Очаква се Citan да е напълно идентичен с Kangoo и да се предлага със същите технически характеристики.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай ХОенгии

    26 1 Отговор
    Уродлива работа спретнаха тия... за парииии....
  • 2 хъхъ

    25 0 Отговор
    Китайските комунисти ще ги купят.
  • 3 S Class

    3 27 Отговор
    Няма значение от къде са играчите, въпроса е, че S класата си е S класа.
  • 4 михаил

    6 2 Отговор
    Рено объявило об закрытии своего завода в Бретани.Работу потеряло 350 человек
  • 5 Толкова им е акъла

    8 8 Отговор
    Точно преди пет години когато са купили акциите

    Цената е била 67,27 евро и тези за 16 448 378 акции са дали1,106 милиарда Евро

    Днес една акция на daimler вече струва 70,40 значи ще вземат 1,157 милиарда
    и ще са изкарали 50 милиона евро печалба.

    Ако бяха купили същия брой акции на Tesla на същия ден по 46,55$, щяха да вложат само 765 милиона долара, а ако ги продадат днес да си помогнат финансово с 11,5 милиарда, като преди пет години щяха да притежават по-голям дял, отколкото сега в daimler и щяха да получат достъп до много по-качествени технологии, чрез които сега щяха да са много напред с материала и нямаше да се нуждаят чак толкова отчаяно от финансови средства.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 S Class

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "Толкова им е акъла":

    айде стига с тия кенефи тесла бе това е боклук на боклуците
  • 7 Someone

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Толкова им е акъла":

    И ти, ако си беше купил биткойни, когато бяха по 0.1$ и сега щеше да си милиардер, ама не си, нали?

    "Ако човек знае, кога ще умре, сам ще си изкопае гроба". Решенията трябва да са правилни в момента на вземането им с обозрими реални възможности за позитиви. Никой не би инвестирал близо милиард в нещо несигурно в конкретния момент.
    Сделката с Мерцедес е добра и за двете компании. Единственото, което на мен не ми харесва е, че се говореше лошо за моделите на Мерцедес с двигател на Рено, сякаш този двигател е боклук. Истината е, че двигателя е страхотен и доста безпроблемен. Проблема беше, че го продаваха и обслужваха, като Мерцедес и изобщо не се афишираше, че не е такъв. Цената също беше супер завишена. Но пък манипулацията е в основата на бизнеса и ние сами трябва да се пазим от нея.

    Коментиран от #8

  • 8 Абсолютно си прав

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Someone":

    В началото Mercedes притежаваше 10% от акциите на Тесла като беше инвестирала 100 милиона срещу тях. След това ги продадоха и спечелиха половин милиард, като се оттеглиха, защото Тесла била безперспективна.

    Ако си ги бяха запазили, сега освен технологии щяха да имат и батерии на Тесла, а нямаше да имат проблеми с китайските батерии, където инвестираха около половин милиард, които трябваше да влагат в автомобилите след 2022 година, а се оказа че били пълен провал и за нищо не стават. Сега няма откъде да вземат батерии.

    Освен това, по ирония на съдбата, ако в момента имаха 10% от акциите на Тесла, те щяха да струват повече, отколкото цялата пазарна капитализация на daimler.
  • 9 Факт

    15 0 Отговор
    Мерцедес се излагат. Баничарката им Канго а жипката Навара. Колко тъп трябва да си да платиш двойно за трилъчата звезда на решетката?
  • 10 7382

    5 0 Отговор
    Лада ще ги купи и мерцедеса ще фрасат съвсем. 1.5 в новоте А и Б класи
  • 11 незнайко

    5 1 Отговор
    Само така ! Продайте си акциите на китайците и затрийте тази фирма ! От 20 години МЕРЦЕДЕС произвеждат БОКЛУЦИ на баснословни цени !!!

    Коментиран от #12

  • 12 ВАГ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    Че кой та кара да си взимаш Мерцедес ?!! ....друг е въпроса дали изобщо можеш да си го вземеш или просто си чул от някой който е имал 20годишен Мерцедес от моргите на запад ,че са боклуци.