Last news in Fakti

2 Април, 2024 20:39 1 374 9

Автономен Hyundai получи шофьорска книжка (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-

Кадрите са от САЩ

Автономен Hyundai получи шофьорска книжка (ВИДЕО) - 1

Според проучвания значителна част от американците изразяват опасения относно автономните превозни средства, като 66% от тях се страхуват, 25% се чувстват несигурни, а само 9% изразяват доверие в роботизираните автомобили. В стремежа си да засили общественото доверие в автономните технологии Hyundai проведе забележителен тест за управление на своя самоуправляващ се Ioniq 5 в Лас Вегас.

Тестът наподобява в голяма степен стандартния шофьорски изпит, на който се подлагат човешките шофьори, за да получат свидетелство за управление на МПС, като истински изпитващ от DMV в Невада оценяваше представянето на автомобила от седалката на пътника. Изпитващият, Кандис Джоунс, може да се похвали с 25-годишен опит като сертифициран от DMV изпитващ за шофиране, който има прословутия нисък процент на успеваемост - едва 16%.

Джоунс провери спазването на нормите за шофиране от Ioniq 5 Robotaxi, включително управлението на скоростта, смяната на лентата, пълното спиране, левите завои, поддържането на лентата и времето за реакция. Въпреки строгите си стандарти Джоунс беше впечатлена от представянето на Ioniq 5 и в крайна сметка го сметна за достоен да премине успешно изпита.

Въпреки че този тест няма официално значение, тъй като автономните превозни средства не придобиват индивидуални лицензи, той служи като потенциален стимул за повишаване на доверието на онези, които се притесняват от автономните технологии. През последните години репутацията на автономната технология се сблъска с предизвикателства поради докладвани проблеми със системите за подпомагане на водача от ниво 2 и неуспехите на някои проекти за автономни превозни средства.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не може да бъде!

    5 13 Отговор
    Форумните "експерти" се кълняха че и електрическите автомобили и автономното управление нямат бъдеща. Бъдещето според тях е новият Москвич сделан в Роzzия

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    11 3 Отговор
    При нас улиците в кварталите са без маркировка, че и без асфалт. Трябва да го видим как ще се справи в държава от третия свят, като България. През соца нямаше да има проблем, но сега е леш.
  • 3 РЗС

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не може да бъде!":

    Впредвид качеството на съвременното автомобилостроене, в един голям процент дет мениджмънта е решил да спести пари в някои компоненти и някое транзосторче изгоре или чип, автономната ти кола може да те бодне в някой стълб със 120км или пък много по вероятното- хакер да ти хакне колицата и право в някоя стена
  • 4 Хохо Бохо

    1 0 Отговор
    Много приятен клип!
  • 5 това вече е пълна глупост

    6 1 Отговор
    тези хора съвсем изтрещяха ! добре че при нас няма как да дойдат такива автомобили близкото та дори и далечното бъдеще
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хаха

    1 1 Отговор
    При нарушение ще му вземат ли книжката? И кой ще е виновен? А ако претрепе някой, ще го съдят ли?
  • 8 ЛГБТ

    0 1 Отговор
    Като изгледах клипа, реших да се доверя на коня вместо на автономния автомобил.
  • 9 Механик

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "САМО ПИТАМ ЩО ПАК ЛЪЖЕТЕ":

    В САЩ изписват първо месеца, след това деня в датите, реално тази дата от снимката е 6-и март.