Last news in Fakti

30 Септември, 2021 17:48 7 502 5

iPhone 13 Pro Max поддържа по-бързо зареждане от обявеното

  • iphone-
  • iphone 13-
  • 13 pro-
  • 13 pro max-
  • зареждане-
  • зарядно

Смартфонът може да се зарежда с до 27W

iPhone 13 Pro Max поддържа по-бързо зареждане от обявеното - 1
Снимка: YouTube

Наред с процесорите, камерите и дисплеите на смартфоните, в последните години започна да се обръща внимание на това колко бързо могат да се зареждат модерните устройства. През последните две години това се превръща в една от ключовите характеристики, което не е изненадващо, имайки предвид увеличеното ползване на такъв тип устройства.

Обикновено производителите на смартфони рекламират качествата на своите продукти и изтъкват качествата им, дори да нямат особена промяна от тези при предходния модел например. Apple също спада в това число и обикновено рекламира много повече от нужното, някои не толкова специални функции или качества.

Не такъв е случаят с последните iPhone 13 Pro и 13 Pro Max, които оказва се, могат да се зареждат по-бързо от рекламираното. Както и предходните модели на iPhone, така и 13 Pro и Pro Max могат да се зареждат с до 20W според спецификациите на производителя, но в реалния живот нещата не стоят по точно този начин.

Доказателството идва от YouTube и каналът ChargerLAB, според чиито тестове, двата смартфона могат да се зареждат съответно до 23W и 27W за по-големия 13 Pro Max. Все пак телефонът разполага със софтуер, който да предотврати прегряване и при повишаване на температурата мощността на зареждане спада.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    1 2 Отговор
    Не не и не аз си искам ковид-21 про мах +
  • 2 А цената

    1 1 Отговор
    И прото почва от 2400...

    То и моята кола дига от 0 до 100 за 5, а искам да дига за 3 максимум, ама нямам милион за хипер кола.
  • 3 Никата

    1 1 Отговор
    Кат гледам разликата ми се чини тия 3 и 7W разлика да са от конусмацията на самото устройство, ама нищо де, да речем че "зарежда по-бързо без да са казали" :)
  • 4 qwerty

    0 1 Отговор
    е нали по едно време ги зареждаха със зарядни за айпад?
  • 5 Ковидясал

    0 1 Отговор
    Голяма част от потребителите дори не знаят кво е туй животно "ват".