Last news in Fakti

21 Декември, 2021 12:28 4 307 18

Прибиращи се дръжки на вратите и проблемите с тях в студено време (ВИДЕО)

  • прибиращи се дръжки-
  • врати-
  • замръзване-
  • tesla-
  • nissan-
  • range rover

Как една екстра, всъщност може да ни остави извън автомобила

Прибиращи се дръжки на вратите и проблемите с тях в студено време (ВИДЕО)  - 1

Прибиращите се външни дръжки във вратите на автомобилите не са новост, но в последно време все повече автомобилни производители започнаха да залагат на тях. Плюсовете от тях са подобрената аеродинамика и по-добрата визия и разбира, но както всяко нещо, те също имат минуси.

Един от тях е показан в кратко видео във YouTube, където собственик на Tesla се опитва да отвори автомобила си в изключително студено време. Колата, а с нея и дръжката на вратата е замръзнала, което прави отварянето на колата изключително трудно, както и сами може да видите.

Проблемът не засяга само автомобили от конкретната марка, а по-голямата част от тях, чиито дръжки за отваряне работят на този принцип. Подобен вид дръжки има още при Range Rover, Nissan, Honda, Hyundai и други.

Решението на този проблем е сравнително лесно, а именно пръскането на специални спрейове, които да предотвратят замръзването или да размразят вече замръзналите механизми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЛДЪРМЪША

    4 15 Отговор
    АНИ МНОГО ТЪП КРАВАР Е ....ВЗИМА СИ БУТИЛКА ВОДА ПОЛИВА И Е ДОТАМ НЯМА ДА ОБИКАЛЯ КАТО ОБРАН ЕВРЕИН.....

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 onq s konq

    5 9 Отговор
    Аз бих препоръчал друго, вади си отвертката и почиства леда в канала между дръжката и вратата, а после леко натиска с отвертката докато изскочи дръжката. Това е.
  • 3 жжжжж

    8 1 Отговор
    малко ракия или спирт и ок
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 kkk

    20 0 Отговор
    Че краваря не е много умен се вижда и от самолет, но въпросът не е "как да решим проблем", а защо да ги шибат от нищото се създават проблеми? Има поне 5 неща които да се приложат още при разработката и такъв проблем просто няма да съществува. Обаче тези неща струват пари и ще намалят печалбата от всяка кола с безумните $2 и затова маймуните ще поливат с топла вода дръжките си за да влязат в колата...

    Коментиран от #9

  • 8 Експерт

    12 1 Отговор
    С новата функция подгряване на дръжка няма да има проблем.
  • 9 Механик

    36 1 Отговор

    До коментар #7 от "kkk":

    Много уместен коментар! Адмирации! Но знаеш ли защо се проектират такива "екстри" в същност? Не е заради 2-та долара, определено. На сегашните хора им бе втълпено, че няма ли нови екстри, значи не става, а ако бягаш от екстрите значи си старомоден, изкуфелник и пр. По тая причина съвременното шиле изхвърля стария телефон, щото нямал заоблени краища и купува нов. Същото е и с всичко останало. Повечето съвременни коли у устройства имат десетки "екстри", които потребителя не ползва, ама си е друго да се изфукаш, че колата ти има прибиращи се дръжки, които зимата се налага да ги размразваш с вода/спирт и пр. Нищо, че тази "екстра" ти създава неудобства и разходи. Важното е да я имаш, че "и ти да си като хората". А инак въпросните бравички допринасят единстено за аеродинамичността на автомобила. Намаляват челното съпротивление на купето с въздуха с "невероятните" 0.003% от което печелиш 2 милилитра на 100 километра и то само ако се движиш постоянно с над 180 км/ч. Толкова за екстрите и техните фенове.

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Абсолютно точен е верен коментар! Респект! Но то като цяло политиката на производителите е такава, да акцентират върху стремежа на потребителите да са "съвременни", да имат от най-новото, нищо че то е безсмислено или води със себе си проблеми... Както казват - трябва да създадеш проблем, за да може после да продадеш решение за него.
  • 11 Дебил

    9 0 Отговор
    Идеална за тъщата докато се оправят дръжките вече съм зготвил сладкото жито🤣
    Истината е че такива кола не е за студени места в Малибу нямат такива проблеми
  • 12 Представям си

    12 3 Отговор
    У тоя бахър батерията на електрокара в каква кома е...?
  • 13 Хаха

    16 1 Отговор
    Мислят само изгзици и двигат цените. Една кола като хората не остана!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Екстрите

    3 5 Отговор
    Всъщност aвтoрите на cтaтията са закъснели да я напишат с три години, защото този клип е на 3 години. Както винаги, хората са помислили, но когато собственика е шиле, никой не може да му налее акъл насила.

    Всяка една Тесла има предварително подгряване на салона за да посрещне собственика си на топло и уютно. Това предварително подгряване може да стане както ръчно от приложението на телефона без да ходиш до автомобила, така и автоматично да ти подгрява автомобила в зададен час сутринта преди да тръгнеш на работа и вечер, когато си тръгваш от работа.

    Автомобилът е така проектиран, че когато ако му кажеш да вкарва въздух отвън за "парното" то изходящия въздух минава точно покрай дръжките на вратите и порта за зареждане и изкарвайки топлия въздух от купето, ги загрява и размразява. Обаче някой трябва да се сети преди да е стигнал до вратата, че времето е под нулата, а колата е била мокра преди това.

    Коментиран от #18

  • 16 Мочка

    0 0 Отговор
    връзи механизма помага
  • 17 незнайко

    2 0 Отговор
    Сега ще почнат производството на преносими МИНИ сешоарчета за размразяване на дръжки !!!
  • 18 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Екстрите":

    И когото на - 10 градуса си пуснеш парното да ти загрее колата предварително ще потеглиш с 20 % капацитет .