Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 14:51 2 232 2

Ferrari ще използва чипове за телефони в своите автомобили

  • ferrari-
  • qualcomm-
  • snapdragon-

Компанията от Маранело подписа договор с Qualcomm

Ferrari ще използва чипове за телефони в своите автомобили - 1

Ferrari подписа договор с производителят на чипове Qualcomm, които ще снабдяват италианската марка с полупроводници за техните автомобили и състезателни автомобили от Formula 1. Сделката бе обявена по-рано днес, а според информация на Reuters, процесорите Snapdragon ще бъдат използвани за дигиталните километражи на Ferrari.

Ferrari ще използва чипове за телефони в своите автомобили

“Иновациите изискват лидерите на пазара да работят заедно. Благодарение на това споразумение, ние разширяваме нашите знания в света на дигиталните технологии и web 3.0, област с добър потенциал в автомобилната индустрия и моторспорта.“ Това заяви новият изпълнителен директор на Ferrari – Бенедето Виня, след като сделката бе обявена.

Ferrari ще използва чипове за телефони в своите автомобили

Италианците не са единственият автомобилен производител, който се възползва от услугите на Qualcomm. През изминалите години, технологичната компания, която е добре позната в сферата на смартфоните, подписа партньорства с General Motors, Volvo и Renault.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    3 0 Отговор
    Това значи ли, че цената му ще е като за един GSM или тяхната ще стане като на Ферари.
  • 2 Това не е страшно...

    5 0 Отговор
    ...страшното ако чаркове от Ферари се ползват в смартфоните ))