Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 16:50 3 698 5

В Америка най-после приеха адаптивните светлини за законни

  • адаптивни светлини-
  • адаптивни фарове

Функцията, която до момента бе забранена от власите, вече ще може да се използва

В Америка най-после приеха адаптивните светлини за законни - 1

Адаптивните LED светлини добиха популярност преди около 10 години и започнаха да се вграждат масово на автомобили от всякакъв клас през последните 5 години до такава степен, че на европейския пазар рядко има модел, който да не предлага тази екстра. При някои марки тя е включена в допълнителното оборудване, докато при други се предлага като стандартно оборудване.

В Америка най-после приеха адаптивните светлини за законни

Въпреки, че в Америка автомобилите също са оборудвани с подобни светлини, то до съвсем скоро те бяха забранени от закона и не можеха да бъдат използвани на пътя. Това беше така поради закон приет през 1967 година, който забранява използването на къси и дълги светлини едновременно, каквато е функцията на адаптивните светлини. На практика, някои от колите там се продаваха оборудвани с тази екстра, но заключена софтуерно от производителя. Това вече може да се промени, след като властите официално приеха промени в закона, който позволява използването на такъв тип светлини по пътищата.

В Америка най-после приеха адаптивните светлини за законни

Все още няма информация за това кога автомобилните производители ще започнат да снабдяват колите за американския пазар с така наречените „матрични“ фарове и дали тези които са оборудвани с технологията, но е заключена софтуерно ще могат също да се възползват от нея.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    10 0 Отговор
    Индианци
  • 2 Петър

    14 0 Отговор
    Къде в Америка,в Панама,Белиз или в Мексико?
  • 3 tapanar4o

    11 3 Отговор
    Поредното доказателство че краварите са тъпи парчета.Как може да е законно да се возиш в автомобил управляван от компютър,да спиш,да играеш и още куп простотии,а адаптивните фарове да са незаконни?Щом 10 години трябват на краварите за подобно решение,колко ли време ще им трябва за други нормални неща,ако не са имигрантите и крадените специалисти да им движат живота?
  • 4 един там

    7 4 Отговор
    Отдавна съм го казал и пак ще го повторя, че тези са много изостанали и много ограничени. Толкова задръстени и ограничени хора не съм срещал никъде. Дори и в Източните Родопи в махали с по няколко къщи няма такива задръстеняци. Там има цели големи селища без ток, канализация, телекомуникация, интернет и всякаква връзка със света. Не го вярвах, но отидох, живях в тази държава и го видях с очите си. Това е държавата на контрастите. Има места където 1 кв.м. струва над 10 000$, а на съседната улица живеят безпризорни хора изхвърлени от системата в къщички от картони и кашони и спят на тротоара. Това е САЩ, това са западните ценности, това е ДЕМО-крацията. Там, ако нямаш пари и се разболееш умираш, като куче на улицата. Така става и у нас с умиращите пред спешното или по стълбите на болниците. Ставаме и се превръщаме в същите изроди. Това ли искахме...
  • 5 Дедо Чочко

    2 0 Отговор
    Ако не са емигрантите от Европа те умират