Last news in Fakti

21 Март, 2022 12:39 2 736 1

Странна концепция за автомобил с магнити

  • автомобили-
  • магнити

Концепцията Trois е достатъчно силна, за да позволи на колата да се повдига дори на стена

Странна концепция за автомобил с магнити - 1

Представете си един мост, в който са вградени мощни електромагнитни станции. Горната част е пътно платно, където градският транспорт се движи. Колите с вградени магнити ще използват долната част. Да, звучи като научна фантастика, но това решение ще елиминира задръстванията.

Концепцията Trois е достатъчно силна, за да позволи на колата да се повдига дори на стена. Тя работи на основата на електромагнити. Всичко зависи само от това как точно заинтересованите от проекта служби ще организират движения в различни измерения.

Струва си да се отбележи, че беше представена не само концепцията за магнитни автомобили, но и специална кола, която ще взаимодейства с тях. Идеята е на южнокорейски студенти, които са разработили и макет на концепцията.

На хартия идеята изглежда страхотна. По замисъла на автора, проектът ще помогне да се освободи града от всякакви задръствания, но е трудно да се предвиди какво ще се случи, когато подобни инсталации действително се появят на улицата. Въпреки цялата безопасност на конструкцията, какво ще стане, ако електричеството внезапно спре?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    18 0 Отговор
    Моля ви, публикувайте статията на английски, че с тоя гугъл-превод нищичко не се разбира.
    п.п.
    А че журналистите ви нямат капацитет да научат елементарен език е ясно.