Last news in Fakti

3 Април, 2022 11:30 4 893 6

Баща и син превърнаха Ford Fiesta в амфибия (ВИДЕО)

  • ford-
  • fiesta-
  • амфибия-
  • лодка

Возилото може да се движи, както на суша, така и във водата

Баща и син превърнаха Ford Fiesta в амфибия (ВИДЕО) - 1

Баща и син споделиха интересния проект над който са работили по време на локдауна по повод пандемията от COVID-19. Британското семейство е използвало Ford Fiesta от седмото поколение на модела и го е превърнало в интересна амфибия, която успешно може да се движи, както по суша, така и във водата. Колата е напълно функционална и разполага с по-голямата част от оригиналните си части, а също така е и напълно легална според законите във Великобритания.

Баща и син превърнаха Ford Fiesta в амфибия (ВИДЕО)

Въпреки множеството преработки, донорът за проекта може да бъде познат по светлините, огледалата и джантите, които са запазени от донорската кола. Горната част на амфибията е оригиналната на Ford-а, а долната е изработена от фибростъкло. Таванът на Fiesta-та е отрязан за по-добро усещане във водата, като е запазено предното стъкло и са подсилени предните колонки.

Баща и син превърнаха Ford Fiesta в амфибия (ВИДЕО)

Двигателят е преместен зад задните седалки, а генерацията е повдигната по-високо, поради обясними причини. Променено е и междуосието на колата, поради новото място на двигателя. В задната част е поставена перка, която се задвижва от двигателя на колата чрез раздатъчна кутия, а управлението се осигурява от педала на газта и волана.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    9 18 Отговор
    Да го дават на руснаците по-лесно да бягат от Украйна.
  • 2 ПРАКТИК

    1 5 Отговор
    Трябва да е 3в1- и летяща кола.
  • 3 А у нас

    19 1 Отговор
    Гледам че возилото е регистрирано. Нека у нас някой сглобил подобно нещо тръгне да го регистрира

    Коментиран от #6

  • 4 Дръндьо

    9 0 Отговор
    И къде точно е видеото, посочено в заглавието???
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "А у нас":

    За твое съжаление регистрацията на това не се различава с абсолютно нищо от регистрацията на кола или бус направени на пикап , което е поне няколко хиляди в България ! Освен това има поне още три различни начина за регистрация на самоделни в България , ама не са за мрънкачи или такива дето искат да им е без пари ! Та както са казали хората който иска намира начини , а който не , намира оправдания !