Last news in Fakti

18 Април, 2022 12:49 3 304 11

Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.4-
  • id.3-
  • id.5-
  • id.buzz

От компанията си поставят нови цели за моделите с MEB платформа

Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане - 1

Volkswagen сподели бъдещите си планове за доусъвършенстване на своята MEB платформа, която можем да намерим в повечето електрически модели на марката. Новите цели включват подобряване на пробега, по-бързо зареждане, както и по-добро ускорение. Това става ясно от изображение споделено от германската марка, което показва платформата, заедно с някои „сухи“ данни за нея.

Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане

Промените би трябвало да засегнат бъдещи модели като Volkswagen ID Life и наследника на Passat седан – Aero B, които очакваме да видим през следващите 3 години. Не е изключено подобрената версия на платформата да бъде използвана и при фейслифта на ID.3, ID.4 и ID.5, както и ID Buzz.

Новите електрически Volkswagen-и ще изминават 700 километра с едно зареждане

По план тези автомобили трябва да разполагат с пробег до 700 километра с едно зареждане. Самото зареждане също ще претърпи някои промени и мощността, която ще може да приема ще бъде увеличена до над 200кВ, споделят от Volkswagen. Промени ще има и при ускорението, като моделите със задвижване на четирите колела ще ускоряват до 100км/ч за около 5.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти да видиш!

    5 4 Отговор
    Как ли смятат да постигнат този пробег? Като сложат по-голяма батерия, която да тежи повече, да вдигне разхода на енергия, защото електромобила през цялото време трябва да мъкне допълнително тегло, което пък на своя страна да влоши управляемостта?

    Дали е добра идея? Дали не беше по-разумно да заложат на по бързото зареждане? Тесла модел 3 от 2016 година зарежда с 250 kW. Поне дотолкова да го бяха вдигнали. Да не говорим, че става въпрос за поне 2023 година, а технологиите доста напреднаха от 2016 година насам.

    Коментиран от #2, #10

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    Ами може да им монтират за "генератор" двигател от ФВ Поло с резервоарче‼️

    Коментиран от #4

  • 3 Дфен

    10 1 Отговор
    Много обещания и много ще и много лъжи накрая типично за вагинити...
  • 4 Хич няма да се учудя

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Няма да са първите, които обявяват такъв пробег по този начин.
  • 5 123456

    10 3 Отговор
    Volkswagen съм ги отписал като марка . Преди не бяха лоши , но после скапаха качеството и вдигнаха доста цените и се оказа , че тази марка не си струва парите . На всичкото отгоре имат само един добър двигател 1,9 ТДИ или съответно 2.0 ТДИ , всичко друго е смотано .Отделно от това като карам имам усещането , че нещо по окачването е откачено .

    Коментиран от #8

  • 6 Хитлер

    7 0 Отговор
    Надявам се наистина да изминават толкова ,а не както беше станал скандал с дизеловите им коли за изгарянето на по- ниски нива на вредни емисии и по висок евро стандарт.Или това ще е поредната изманипулирана реклама на автомобилния гигант VW.
  • 7 Бай Онзи

    3 3 Отговор
    Мечока изминава над 1000 ! Няма как да бутам 300 и кусур километра ...продавам голфчето и купувам мечопух !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Въпросче

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "7,62":

    Вие от Перник ли сте,само там човек не може да си каже отрицателното мнение за тази марка?
  • 10 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ти да видиш!":

    Аз повече се интересувам колко масло щехарчи на 10 000 км. Тежката батерия мога да я съкратя на половина и ще го олекотя. Но маслото ... маслотооооо ... там е проблема на Вагените.
  • 11 Лъжлив Съби

    1 0 Отговор
    Кат го натовариш до горе и тръгнеш за морето с пет човека и пуснеш климатика, току виж, че между Стара Загора и Нова Загора, ще трябва да го дозареждаш!