Last news in Fakti

26 Април, 2022 11:28 6 303 4

Китай строи уникален град в града

  • китай-
  • зелен град

Проект с названието Net City на Tencent е на площ от два милиона квадратни метра и се строи в град Шенжен

Китай строи уникален град в града - 1

Основната характеристика на новия град ще бъде липсата на пътна комуникация, както и съвременни енергоспестяващи технологии. Зеленият град в града трябва да бъде завършен за срок от седем години.

Китай строи уникален град в града

Net City е с размерите на Монако. Градът ще включва офис център, жилищен район, училища, магазини и друга необходима инфраструктура. Броят на етажите на сградите ще варира от един етаж до 30 етажа.

Китай строи уникален град в града

Постройките се изграждат по строго определен план за създаване на най-удобните панорами за жилищни сгради, както и с интелигентна система против засенчване на сектори вътре в града.

Китай строи уникален град в града

Транспортната комуникация ще бъде разположена на подземно ниво. На повърхността има зелени площи, зони за велосипедни алеи, както и пешеходни пътеки. Под града се изгражда метро и ще разполага и с фериботно обслужване.

Китай строи уникален град в града

Всички къщи ще бъдат оборудвани с фотоволтаични панели и сензори, които следят състоянието на въздуха. По крайбрежието ще бъдат засадени мангрови дървета. Всички канализационни канали ще бъдат подложени на многоетапна обработка.

Китай строи уникален град в града

Особеността на града ще бъде максималната екологичност и безопасност. Предвижда се проектът да бъде завършен до 7 години. Първата фаза на строителството трябва да приключи до края на 2022 година.

Китай строи уникален град в града


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Илюминатор

    11 11 Отговор
    Залъгалки за наивници. Китай вече построи своя цифров концентрационен лагер.
  • 3 Интересно къде са фотоволтаиците?

    6 2 Отговор
    Нали ще е зелен?
  • 4 незнайко

    2 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем щатите , тоест китайците които задминаха американците ??? ОТГОВОРА Е - НИКОГА !!!