Last news in Fakti

3 Август, 2022 10:24 3 776 4

Електрическа кола, която се зарежда сама (ВИДЕО)

  • автономен електромобил-
  • tianjin-
  • китай

Максималната скорост, на която е способен Tianjin, е 79.2 км/ч

Електрическа кола, която се зарежда сама (ВИДЕО) - 1

Със съвместните усилия на 42 компании и три университета в Китай, бе разработен безпилотният автомобил Tianjin, захранван единствено от слънчева енергия. Той може да се движи из града без изобщо да се презарежда. Освен това има система за безпилотно управление, а вътре дори няма волан.

За зареждане на автомобила се използват слънчеви панели с площ от 8.1 квадратни метра - това е повече от всеки друг известен модел от този тип. В ясни дни те са в състояние да осигурят изходна мощност от 7.6 kWh, а батерията на автомобила има плътност на съхранение на енергия от 330 Wh/kg.

Размерите на електрическия автомобил са 4 метра дължина, 1.7 метра широчина и 1.8 метра височина. Тежи малко над един тон. Салонът е четириместен: трима пътници отзад и един оператор отпред. Автомобилът няма волан, тъй като е оборудван със система за автономно управление Level 4. Вместо това има един голям екран отпред.

Съобщава се, че максималната скорост, на която е способен Tianjin, е 79.2 км/ч, което е напълно достатъчно за придвижване в града. В момента това става в отделни зони, предназначени за тестване на безпилотни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали

    0 0 Отговор
    има и REDNECK режим?! Нещо като ти писне да се татрузиш лемаво и да бацнеш копчето и да има.. "Глей кво прай на втора"...

    Коментиран от #4

  • 2 мисир.бг

    0 0 Отговор
    Същата статия я има преди няколко седмици.
  • 3 сектант

    0 0 Отговор
    Руснаците ще му се радват дълго време.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.