Last news in Fakti

11 Август, 2022 11:00 11 573 7

Ето го следващото поколение умни часовници на Samsung

  • samsung-
  • galaxy-
  • watch5 pro

Корейците извадиха нов флагман при смарт часовниците

Ето го следващото поколение умни часовници на Samsung - 1

Samsung Electronics представи смарт часовниците Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro, предлагащи усъвършенствани инструменти за наблюдение на здравето. В същото време моделът Galaxy Watch5 Pro предлага подсилен корпус: според компанията това е най-издръжливият часовник Samsung и този с най-много функции.

Жизнените показатели на потребителя се събират с помощта на вградения сензор BioActive, едночипово решение, което дебютира в миналогодишния Galaxy Watch4, и което съчетава оптичен сензор за сърдечен ритъм, електрически сърдечен сензор и анализатор на биоелектрически импеданс.

Това ви позволява да измервате не само сърдечната честота, но и нивото на кислород в кръвта и нивото на стрес. И потребителите могат непрекъснато да следят ЕКГ и кръвното налягане. Смарт часовникът от пето поколение също дебютира с инфрачервен сензор за телесна температура, достатъчно точен, за да не реагира на промените в температурата на въздуха.

Galaxy Watch5 предлага цялостна програма не само за организиране на тренировка, но и за наблюдение на почивката и възстановяването в периода след тренировка въз основа на пулса. Системата дори предоставя лични препоръки за пиене на вода въз основа на данни за изпотяване. Програмата Sleep Coaching пък прави месечен цикъл за подобряване на съня чрез проследяване на ключови показатели, включително нива на кислород в кръвта и хъркане.

Ето го следващото поколение умни часовници на Samsung

Свързвайки се със системата за интелигентен дом, смарт часовникът регулира нивото на осветеност, температурата на въздуха на климатика и телевизора, докато собственикът спи, опитвайки се да създаде оптимална атмосфера. И накрая, има функция за контрол на падането и ако потребителят внезапно загуби равновесие, контактът за спешни случаи ще получи известие за инцидент.

Galaxy Watch5 има 13% по-голяма батерия от предишния модел и само за 8 минути зареждане предлага 8 часа наблюдение на съня - 30% по-бързо от миналата година. За първи път в смарт часовник, Samsung добавя и сапфирено покритие към дисплея, което увеличава неговата издръжливост с 60%. Актуализираната платформа One UI Watch 4.5, базирана на Wear OS 3.5, носи приложения за музикални платформи Spotify, SoundCloud и Deezer, опростено въвеждане и провеждане на повиквания, както и редица други интуитивни функции. Скоро ще бъде добавена и навигация на Google Maps.

Функциите за навигация също са подобрени с GPX данни, което улеснява импортирането или експортирането на вашия изминат маршрут в приложението Samsung Health. Има функция за връщане до началната точка на пътуването. Galaxy Watch5 Pro се предлага и със спортна каишка D-Buckle, която е по-издръжлива и по-удобна. Galaxy Watch5 Pro (черен титан и сив титан) се предлага само в 45 мм версия с 1,4-инчов 450x450 дисплей. Моделът Galaxy Watch5 Pro в Bluetooth форма ще се продава от $449, а за LTE поддръжка ще трябва да платите от $499. Значително по-евтин е новият базов модел Galaxy Watch5, за който можете да прочетете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Глюкоза?

    6 1 Отговор
    Нали щеше да измерва и кръвната захар?!

    Коментиран от #3

  • 3 др Ой боли

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Глюкоза?":

    И как точно ще стане тая работа.

    Коментиран от #6

  • 4 димитровски пионер

    3 6 Отговор
    Не е ли сделано в CCCP, опс PФ, не ми го хвалете!
  • 5 Кирилово

    3 3 Отговор
    Много е грозен
  • 6 Иван С

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "др Ой боли":

    Казаха че ще го има още в миналата серия и в последния момент я отрязаха. Сложат ли глюкомер ще ударят джакпота.
  • 7 Грую

    4 4 Отговор
    Язе пък чекам да турят тъпомер! Нема ли тъпомер, не ми го фалете!