Last news in Fakti

19 Август, 2022 17:39 7 986 4

С какво iPhone 11 Pro Max се различава от iPhone 11 Pro?

  • iphone-
  • iphone 11 pro-
  • iphone 11 pro max-
  • apple

Кой от двата смартфона е правилния за нас?

С какво iPhone 11 Pro Max се различава от iPhone 11 Pro? - 1

В началото на месец септември Apple ще представи новия iPhone 14 и докато някои хора ще купят смартфона само, за да притежават последния модел, то мнозина чакат представянето на новите модели, за да купят предходен модел на по-ниска цена. Именно към тези хора е насочена и днешната статия в която ще ви опишем някои от основните разлики между iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, които предлагат отлични параметри, камери и технологии на значително по-ниска цена.

Ако сте фен на Apple, то вероятно знаете, че разликите между смартфоните от поколение 11, 12 и 13 са пренебрежимо малки. Именно това прави и моделите 11 Pro и 11 Pro Max идеални за хората, които търсят високо качество на ниска цена. Въпреки, че моделите бяха представени в края на септември 2019 година, те все още са актуални и ще получат поне две нови версии на операционната система iOS, включително и iOS16, която очакваме през следващия месец. Какви обаче са разликите между двата “айфона“ и заслужава ли си да закупим Pro Max модела на Apple през 2022 година?

Основни разлики

Основната разлика, която няма как да не забележите е размерът. Докато за някои той е без значение, то при смартфоните със сигурност има и от Apple са наблегнали именно на това при разработването на телефоните. Дисплеят на iPhone 11 Pro е с диагонал от 5.8 инча, докато този на по-големия iPhone 11 Pro Max е с 0.7 инча повече или точно 6.5 инча. По-големият дисплей е и с по-добра резолюция - 2688 х 1242 пиксела резолюция при 458 ppi срещу 2436 х 1125 пиксела резолюция при 458 ppi Цялостният размер на телефоните също е различен с дължина от 14.4см и ширина от 7.14см за 11 Pro срещу 15.8см и 7.78см за 11 Pro Max. Дебелината на двата телефона е идентичните 8.1мм. Теглото на iPhone 11 Pro Max също е с 38 грама повече и достига 226 грама, докато това на 11 Pro е 188 грама.

С какво iPhone 11 Pro Max се различава от iPhone 11 Pro?

Технически характеристики

Двете устройства споделят един и същ процесор Apple A13 Bionic, както и една и съща технология Super Retina OLED технология на дисплея. Камерите също са идентични с резолюция от 12MP за всички сензори и различно фокално разстояние позволяващо ултрашироки снимки, както и телефото кадри. Камерите разполагат с двойна оптична стабилизация, нощен режим и така желаният от всички режим „Портрет“, който позволява замъгляване на задния фон. Заедно с това телефоните предлагат и до 4К видеозапис с до 60 кадъра в секунда и до 240 кадъра в секунда при 1080р. Предната камера също е с резолюция от 12MP, а до нея е разположен и сензорът за лицево разпознаване.

С какво iPhone 11 Pro Max се различава от iPhone 11 Pro?

Разлики можем да открием и при батериите, като отново предимството тук е при iPhone 11 Pro Max. По-големият „айфон“ е оборудван с 3969мАч батерия в сравнение с 3046мАч акумулатор при 11 Pro. Двете устройства също така разполагат с 4GB RAM, избор между 64GB до 512GB място за съхранение, водоустойчивост със сертификат IP68, който позволява максимална дълбочина от 4 метра — до 30 минути и идентичен дизайн със закръглена странична рамка. Друга основна разлика, която не е за пренебрегване е цената. Когато направим сравнение, можем да видим, че по-големият 11 Pro Max очаквано държи по-висока цена заради по-големият дисплей и по-голямата батерия, но разликата би била пренебрежима на фона на това което по-големият модел предлага.

Какъв "айфон" и от къде да го закупим?

Въпреки, че смартфоните вече са на близо три години, все още могат да се намерят запазени или дори неразопаковани бройки в сайтовете за продажба като bazar.bg например. Тестови бройки или останали на склад такива дори могат да добавят още един плюс към устройствата, а именно получаването на бързо зарядно и слушалки в комплекта. Тези аксесоари бяха премахнати от кутиите на новите смартфони след представянето на iPhone 12 и често са търсени от новите собственици на „айфони“.

В заключение можем да стигнем до извода, че iPhone 11 Pro Max предлага по-голям дисплей и по-голяма батерия, които вероятно ще се харесат на повечето хора, съдейки по това, че през тази година моделът Mini, който видяхме при iPhone 12 и iPhone 13 няма да получи ново поколение, а голяма част от клиентите се ориентират към по-големите устройства.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кой

    6 4 Отговор
    Му пука ?! Ако е над 18 , име е кифла !?
  • 2 Оставка и затвор

    0 6 Отговор
    Това означава ли че е сделано в руция
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Станко

    7 2 Отговор
    Едно и също с различна цена.